ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Νέο Προεδρείο της PGEU

Εκλογή της Clare Fitzell ως Προέδρου και της Claude Hostert-Pfeiffer ως Αντιπροέδρου για το 2025


Η Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU) ανακοίνωσε σήμερα, στη Γενική Συνέλευσή της, την εκλογή της Clare Fitzell από την Irish Pharmacy Union (IPU) ως Προέδρου και της Claude Hostert-Pfeiffer από την Union of Luxembourg Pharmacists (SPL) ως Αντιπροέδρου για το 2025. Οι εκλεγμένοι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους την 1η Ιανουαρίου 2025.

Η Clare Fitzell, με πλούσια εμπειρία άνω των 24 ετών στην κοινοτική φαρμακευτική πρακτική, επιλέχθηκε για τη θέση της Προέδρου. Η εκπαίδευσή της πραγματοποιήθηκε στο Trinity College Dublin και κατέχει τη θέση της Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής στην Irish Pharmacy Union. Έχει υπηρετήσει τόσο ως κοινοτικός φαρμακοποιός όσο και ως διευθυντής κοινοτικού φαρμακείου, ενώ η καριέρα της περιλαμβάνει εκτεταμένη εμπειρία στην παροχή φαρμακευτικών υπηρεσιών, στις ρυθμιστικές υποθέσεις και στη διαχείριση ποιότητας. Σημαντική υπήρξε η συνεισφορά της στην αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων στην Ευρώπη, μέσω των προσπαθειών της στο πλαίσιο της PGEU. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, σύμφωνα με τη ίδια, θα δοθεί έμφαση στην εκπροσώπηση των κοινοτικών φαρμακοποιών στις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ και στην ενίσχυση του ρόλου των φαρμακοποιών στο ευρωπαϊκό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Η Claude Hostert-Pfeiffer, κοινοτική φαρμακοποιός από το 1994 και ιδιοκτήτρια φαρμακείου από το 2007, επιλέχθηκε για τη θέση της Αντιπροέδρου. Η εμπειρία της περιλαμβάνει τη συμμετοχή στην ίδρυση του συλλόγου pharmacare.lu, καθώς και τη συμβολή της στην ανάπτυξη φαρμακευτικών υπηρεσιών στο Λουξεμβούργο. Το έργο της έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση της φαρμακευτικής πρακτικής και την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων. Η ίδια δήλωσε ότι στοχεύει στη συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαίων συναδέλφων και της Γραμματείας της PGEU στις Βρυξέλλες για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών και την ανάδειξη του ρόλου των κοινοτικών φαρμακοποιών.

Η Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων στην Ευρώπη, προωθώντας πολιτικές και λύσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης στα φάρμακα. Με τις νέες ηγετικές θέσεις της Clare Fitzell και της Claude Hostert-Pfeiffer, αναμένεται να συνεχιστεί αυτό το σημαντικό έργο, ενισχύοντας περαιτέρω τον ρόλο των φαρμακοποιών στην ευρωπαϊκή υγειονομική περίθαλψη. Η εκλογή αυτών των δύο επαγγελματιών σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την PGEU, με έμφαση στη βελτίωση της πρόσβασης στα φάρμακα και την ενίσχυση των φαρμακευτικών υπηρεσιών.