ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έρχονται αυξήσεις τιμών: Aναπροσαρμογές για 461 φάρμακα

Δείτε τις προτεινόμενες τιμές προς διαβούλευση




Ανακοίνωση ΕΟΦ: Αιτήματα αναπροσαρμογής τιμών 2024 - Προτεινόμενες τιμές προς διαβούλευση

Σε συνέχεια της από 29-2-2024 ανακοίνωσης του Οργανισμού για την υποβολή αιτημάτων αναπροσαρμογής τιμών από τους ΚΑΚ, αναρτάται σήμερα Πέμπτη 20.06.2024, προς διαβούλευση, αρχείο με την πρόταση του ΕΟΦ.

Παρακαλούμε όπως οι ΚΑΚ υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους ηλεκτρονικά (pricelist@eof.gr) έως και την Παρασκευή 28.06.2024.

Οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την θετική συμβολή σας στην ανοιχτή διαβούλευση που πραγματοποιείται.

Για να κατεβάσετε το αρχείο με τα συνταγογραφούμενα σε μορφή excel πατήστε εδώ.
Για να κατεβάσετε το αρχείο με τα συνταγογραφούμενα σε μορφή pdf πατήστε εδώ.

Τμήμα Τιμολόγησης
Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών Ελέγχου Προϊόντων


Φάρμακα: Έρχονται αυξήσεις τιμών – Η λίστα του ΕΟΦ με τα σκευάσματα που θα ανατιμηθούν

Αναρτήθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) κατάλογος με τις προτεινόμενες τιμές για συνολικά 461 κωδικούς φαρμάκων

ΜΑΡΙΑ - ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
Αναδημοσίευση από ygeiamou.gr 


PHOTO: SHUTTERSTOCK

Προς αύξηση της τιμής τους οδηγούνται 461 κωδικοί φαρμάκων, με σκοπό να παραμείνουν στην αγορά σκευάσματα που λόγω χαμηλών τιμών ήταν δυσεύρετα και δεν συνέφερε τις εταιρείες να τα κυκλοφορούν.

Σήμερα αναρτήθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) λίστα με τις προτεινόμενες τιμές για συνολικά 461 κωδικούς φαρμάκων, οι οποίες διαμορφώνονται μετά τις αιτήσεις (περίπου 900 σε αριθμό) των φαρμακευτικών εταιρειών που επιθυμούσαν αυξήσεις τιμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, οι εταιρείες που έχουν ενστάσεις μπορούν να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους ηλεκτρονικά έως και την Παρασκευή 28/6. Στη συνέχεια θα γίνουν αναπροσαρμογές τιμών όπου χρειάζεται ώστε να προχωρήσει η έκδοση Υπουργικής Απόφασης και να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων.

Από προσομοίωση που πραγματοποιήθηκε για να διαπιστωθεί ποια θα είναι η αύξηση της δαπάνης από τις υψηλότερες τιμές, προκύπτει επιβάρυνση κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ, με τα 10 εκατ. ευρώ να αφορούν στους ασθενείς, δηλαδή αύξηση στη συμμετοχή τους. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, μετά τη διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης και των ενστάσεων από την πλευρά των εταιρειών, είναι πολύ πιθανό τα σκευάσματα στη λίστα να λάβουν περαιτέρω αύξηση και η δαπάνη να φτάσει περί τα 40 εκατ. ευρώ.