ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Συνεχίζονται οι κατηγορίες κατά της διοίκησης του ΠΦΣ για απουσία του από εξελίξεις για σημαντικά ζητήματα του κλάδου

Κ. Λουράντος: Εντύπωση προκαλεί η απουσία φαρμακοποιών από την ΕΥΡΕΙΑ σύσκεψη για το Φάρμακο

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

Νέες βολές από την αντιπολίτευση δέχεται η νυν διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και επικεφαλής της Πανελλήνιας Φαρμακευτικής Συμμαχίας κ. Κώστας Λουράντος μετά τον κ. Αργύρη Αργυρόπουλο, Γραμματέα ΦΣ Θεσσαλονίκης, Αντιπρόσωπο του ΦΣΘ στον ΠΦΣ και υποψήφιο για το ΔΣ του με την Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη (ΑΕΣΠ) ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι οι νυν διοικούνται ασχολούνται με τις εκλογές αγνοώντας θέματα που αφορούν το μέλλον του κλάδου (δες εδώ), επαναλαμβάνει ουσιαστικά την ίδια άποψη με αφορμή το γεγονός ότι ο ΠΦΣ απουσίαζε από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας για το φάρμακο (δες εδώ).    
Ο κ. Λουράντος ουσιαστικά με ανάρτησή του σε φαρμακευτικό συνιστολόγιο συνεχίζει στην ίδια λογική του κ. Αργυρόπουλου σημειώνοντας ότι «ο ΠΦΣ ήταν ... απών, αφού το φάρμακο, όπως φαίνεται εδώ και καιρό δεν συμπεριλαμβάνεται στις αρμοδιότητες του. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες...».
Το πλήρες περιεχόμενο της ανάρτησης του κ. Λουράντου με τίτλο «Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το Φάρμακο!» έχει ως εξής:
«Σύσκεψη με αντικείμενο τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και τη βιωσιμότητα του φαρμακευτικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, υπό τον Βασίλη Κικίλια.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν :


ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης,

o υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος,
ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης,
ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης,
ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης,
ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης,

η αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη και οι εκπρόσωποι των φορέων της φαρμακοβιομηχανίας ... Ολύμπιος Παπαδημητρίου (πρόεδρος ΣΦΕΕ),
Μιχάλης Χειμώνας, (γενικός διευθυντής ΣΦΕΕ), Θεόδωρος Τρύφων (πρόεδρος ΠΕΦ),
Δημήτρης Δέμος (αντιπρόεδρος ΠΕΦ),

Agata Jakoncic (πρόεδρος PIF),
Γιώργος Τουσίμης (αντιπρόεδρος PIF) και Δημήτρης Γιαννακόπουλος (πρόεδρος ΣΑΦΕΕ).
Εντύπωση προκαλεί η απουσία φαρμακοποιών από την ΕΥΡΕΙΑ αυτή σύσκεψη για ένα θέμα που αφορά σε επίπεδο κορυφής την διακίνηση του φαρμάκου.
Έτσι ο ΠΦΣ ήταν ... απών, αφού το φάρμακο, όπως φαίνεται εδώ και καιρό δεν συμπεριλαμβάνεται στις αρμοδιότητες του. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες...
Ασφαλώς οι φαρμακοποιοί είναι απαραίτητοι μόνο για δωρεάν χορηγήσεις φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ και για δωρεάν εκμετάλλευση του χώρου του φαρμακείου από την πολιτεία ... Για τα υπόλοιπα αποφασίζουν άλλοι!!!».

Πηγή: dailypharmanews.gr