ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΦ: Νεότερη ενημέρωση από ΕΜΑ για τα φάρμακα με την ουσία Valsartan

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με την ανασκόπηση φαρμάκων βαλσαρτάνης μετά την ανίχνευση προσμίξεων στη δραστική ουσία αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, στο πεδίο "Φαρμακοεπαγρύπνηση". Η ανακοίνωση αφορά νέες διευκρινίσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος επισημαίνει ότι η αξιολόγηση των δυνητικών επιπτώσεων στους ασθενείς αποτελεί προτεραιότητα.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι εθνικές αρχές φαρμάκων ανακαλούν τα φάρμακα που περιέχουν βαλσαρτάνη από τη Zhejiang Huahai και τα φάρμακα αυτά δεν πρέπει πλέον να διατίθενται στα φαρμακεία σε ολόκληρη την ΕΕ. Ενώ απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος και οι ασθενείς που λαμβάνουν βαλσαρτάνη συνιστάται να μην σταματούν τη θεραπεία τους εκτός εάν έχουν τέτοια σύσταση από το φαρμακοποιό ή το γιατρό τους. Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες συμβουλές από τις εθνικές αρχές σχετικά με τα φάρμακα στη χώρα τους".
Για το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης πατήστε εδώ.

Για το κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) παρακαλούμε επισκεφθείτε την διεύθυνση:

Πηγή: eof