ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έτοιμες Ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείας για παραγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης μετά την υπουργική απόφαση!

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα, μετά την υπουργική απόφαση για καλλιέργεια κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους στην Ελλάδα, συνεπώς και για τη διακίνηση των σκευασμάτων.
Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη μεγάλες ελληνικές φαρμακευτικέςεταιρείες είναι έτοιμες να παράξουν φαρμακευτικά σκευάσματα με κάνναβη στην Ελλάδα. Μάλιστα οι κυρίαρχες ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος για άμεση παραγωγή.
Όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη δημιουργήσει την εργοστασιακή δομή, ενώ άμεσα θα συνάψουν και συμφωνίες με καλλιεργητές ώστε σιγά σιγά να αρχίσει να παράγεται η φαρμακευτική κάνναβη στη χώρα μας.
Φαίνεται πάντων ότι το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης η οποία ευελπιστεί ότι θα αποτελέσει μία νέα πηγή ανάπτυξης στο χώρο του φαρμάκου.
Να υπενθυμιστεί εδώ ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει δηλώσει ότι θεωρεί αναγκαιότητα να αποτελέσει η ιατρική – φαρμακευτική κάνναβη πεδίο παραγωγικής δραστηριότητας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επενδύσεων.
Να σημειωθεί επίσης ότι δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση, μέσω της οποίας επιτρέπεται η ελεύθερη χρήση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις αλλά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης.

Πηγή: healthreport