ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Επιστρέφεται στη Δικαιοσύνη ο φάκελος της υπόθεσης Novartis

Τίτλους τέλους ετοιμάζεται να ρίξει η “προανακριτική” επιτροπή για την υπόθεση Novartis, καθώς οι βουλευτές της πλειοψηφίας κατέληξαν πως η Βουλή είναι αναρμόδια να εξετάσει πράξεις δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που αποδίδονται σε κορυφαία στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν αποχωρήσει καταγγέλλοντας πως υπάρχει προειλημμένη απόφαση, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας το αρνήθηκε, τονίζοντας ότι προειλημμένος ήταν μόνο ο προβληματισμός των εναπομεινάντων μελών.


“Η απόφαση που πήραμε ανοίγει το δρόμο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και για την δίκαιη αντιμετώπιση κάθε αναφερόμενου πολιτικού προσώπου, έτσι ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, οι αθώοι να δικαιωθούν και να μείνουν, να αποδοθούν στην κοινωνία χωρίς ψεγάδι, και ενδεχομένως οι εμπλεκόμενοι και ενοχοποιούμενοι να δικαστούν, και το πολιτικό σύστημα να έχει κάνει σημαντικό βήμα για ανάκτηση χαμένης αξιοπιστίας του” τόνισε σχετικά.

Ενόψει της τελευταίας – όπως φαίνεται – συνεδρίασης της Επιτροπής, την Τρίτη 24 Απριλίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής καλεί τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν με την κατάθεση των δικών τους πορισματικών θέσεων. Ανεξαρτήτως της παρουσίας τους ή όχι και της τοποθέτησής τους, βέβαια, η άποψη της Επιτροπής εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τροποποιηθεί λόγω συσχετισμών δύναμης.

Εφόσον το πόρισμα συνταχθεί, θα δοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος θα καλέσει την Ολομέλεια να συζητήσει επ’ αυτού και να λάβει την τελική απόφαση. Η διαδικασία αυτή πρακτικά είναι τυπική, αφού απλώς θα επικυρώσει την προαναφερθείσα απόφαση με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Κατόπιν θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες επιστροφής του σχετικού φακέλου στην Δικαιοσύνη.


Πηγή : virus