ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Υπό παραίτηση, πριν ακόμα αναλάβει, ο υποψήφιος Διοικητής του ΕΦΚΑ

Στις 14:45 επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία για το νέο Διοικητή του ΕΦΚΑ μετά τη χθεσινή εμπλοκή λόγω μη πλειοψηφίας στην σχετική ψηφοφορία. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, έχει ζητήσει την απόσυρση της υποψηφιότητας από τον ίδιο τον υποψήφιο.
Χθες υπήρξε μια θυελλώδης συνεδρίαση με απρόσμενη κατάληξη. Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος προέδρευε στην αρμόδια Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, αναγκάστηκε να διακόψει, όταν διαπίστωσε "οριακό αποτέλεσμα" 10-10 επί των παρόντων.
Υπήρξαν δέκα θετικές γνώμες βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 6 κατά και τέσσερα "παρών". Ενώ από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν θετική ψήφο οι κ.κ. Γιώργος Βαρεμένος, Μάκης Μπαλαούρας και η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου ψήφισαν "ναι αλλά με ερωτηματικό" καθώς όπως δήλωσε ο κ. Βαρεμένος δεν πείστηκαν από την απάντηση του κ. Ευστάθιου (Στάθη) Μαρίνου ως προς το ηθικό θέμα που παρουσίασε η ΝΔ. Δηλαδή την συμμετοχή του σε ΕΠΕ η οποία είχε συμβάσεις με απευθείας ανάθεση από την ΗΔΙΚΑ , στην οποία ΗΔΙΚΑ ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του Διευθύνοντος συμβούλου.
Ο ίδιος ανέφερε ότι διαβίβασε τις μετοχές του προχθές , δηλαδή μία ημέρα πριν την ακρόασή του από την Βουλή, ενώ υπερασπίστηκε την επαγγελματική επάρκεια του συνεταίρου του.
Ο κ. Στάθης Μαρίνος ήταν στην ομάδα των συνεργατών της πρώτης Προέδρου της Βουλής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ενώ με αυτή την ιδιότητά του είχε εμπλακεί σε δικαστική διένεξη η οποία κατέληξε σε βάρος του, με υπαλλήλους της Βουλής και αντικείμενο τις κάμερες ασφαλείας του υπόγειου πάρκινγκ του Κοινοβουλίου.

Πηγή: capital