ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Τα φαρμακεία δικαιούνται επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ

Τα φαρμακεία εντάσσονται στα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με τον ίδιο τον Οργανισμό, μετά από σχετικό αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).
Μετά από εισήγηση του κ. Στέλιου Καλογερόπουλου (μέλος του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.), ο Σύλλογος απευθύνθηκε στον ΟΑΕΔ, ζητώντας να συμπεριληφθούν τα φαρμακεία στις επιχειρήσεις που δικαιούνται επιχορήγηση.
Η επιχορήγηση αφορά την ενίσχυση της απασχόλησης εργατικού δυναμικού και θα δίνεται μέσω ΕΣΠΑ σε επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη πρόσληψης (επιστημονικού εν προκειμένω) προσωπικού.
Ο Π.Φ.Σ. στην επιστολή του προς τον ΟΑΕΔ αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο καταπολεμάται η ανεργία, ενώ τονίζει ότι είναι πολλοί οι φαρμακοποιοί που τα τελευταία χρόνια αναγκάζονται να κλείσουν τα φαρμακεία τους λόγω οικονομικού αδιέξοδου.
Η απάντηση του ΟΑΕΔ ήταν θετική! Τα φαρμακεία είτε ως ατομικές επιχειρήσεις είτε ως νομικά πρόσωπα (Ο.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε. κτλ.) εντάσσονται στα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεωντου ΟΑΕΔ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, εφόσον προσλάβουν εγγεγραμμένους ανέργους από το μητρώο του ΟΑΕΔ.
Η επιχορήγηση, σύμφωνα με το έγγραφο του ΟΑΕΔ συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) είτε χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (π.χ. από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ), εφόσον όμως πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις υπαγωγής, που καθορίζονται σε σχετικές υπουργικές αποφάσεις.
Ο ΟΑΕΔ αναφέρει τέλος ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν ενταχθεί φαρμακεία σε αντίστοιχα προγράμματα προώθησης της απασχόλησης που έχει υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Πηγή: farmakeutikoskosmos