ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σ.Καλογερόπουλος: ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ………..Ο ΠΦΣ!

Λίγο μετά την Γενική Οικονομική Συνέλευση (Γ.Ο.Σ)…..και πριν την ΚΑΛΠΗ!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οφείλουμε σύσσωμοι να απαντήσουμε στα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα στον ηλεκτρονικό τύπο και που έχουν σαν σκοπό να απαξιώσουν τον “Συνδικαλισμό”, προς όφελος των μεγάλων ξένων Συμφερόντων!

Σίγουρα η 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, αποτελεί μια μελανή ήμερα για τον Φαρμακευτικό Συνδικαλισμό, όπου εξελίχθηκε μία αποτυχημένη – αναβληθείσα Γ.Ο.Σ , που θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαΐου……. στην Θεσσαλονίκη.

Την κύρια ευθύνη φέρει ο Πρόεδρος και το Προεδρείο του ΠΦΣ, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν είναι και το τέλος του κόσμου!

Είναι αδιανόητο και λυπηρό ο Πρώτος των Πρώτων την τάξη στο ΠΦΣ να ζητά ΕΔΕ, για τα μάτια των Εκλεκτόρων, όταν ο ίδιος συνομολογεί ότι όλο το ΔΣ του ΠΦΣ, ομόφωνα, είχε εγκρίνει τα οικονομικά θέματα. Συνεπώς η υλοποίηση της Γ.Ο.Σ

είναι ευθύνη του προεδρείου που έχει και την εκτελεστική εξουσία και όχι τα μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ.

Θα περίμενε κανείς, μετά τα λάθη του προέδρου και του προεδρείου, ο ίδιος να παραμείνει σιωπηλός και ταπεινός , όπως αρμόζει σε κάποιον που ηγείται ενός κλάδου που έχει λεηλατηθεί από όποιον “μιλά Ελληνικά”.

“H αναβολή της Γ.Ο.Σ έφερε στο προσκήνιο την μακράν προεκλογική περίοδο που διανύουν τα μέλη του Δ.Σ του ΠΦΣ, εν όψιν των επερχόμενων εκλογών. Δεν έχει καμία δικαιολογία όμως ,το προεδρείο του ΠΦΣ, που ασκεί“εκτελεστική εξουσία”,να παραμελεί τα καθήκοντα του και να περιφέρεται ανά την ΕΛΛΑΔΑ, προς άγρα ψήφων, με σκοπό να συντηρήσουν τα μέλη του, τις “Καρέκλες” τους.

Σίγουρα η εικόνα είναι αποκαρδιωτική για τους νέους Συναδέλφους Εκλέκτορες που περίμεναν με αγωνία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο και την Διοίκηση του ΠΦΣ, για τους Απολογισμούς και Προϋπολογισμούς, αλλά και για τα Συνδικαλιστικά Θέματα.

Αντ’ αυτού είδαν συναδέλφους του Προεδρείου να διαπληκτίζονται λεκτικά (μέσα στα όρια του συνδικαλισμού) ποιος έκανε την πιο καλή διαχείριση, χωρίς να δίνουν λύσεις στα Θεσμικά Θέματα που κλείνουν τα φαρμακεία μας όπως το Ιδιοκτησιακό, ΜΗΣΥΦΑ , Ωράριο, Ρευστότητα κ.α.

Εμείς στην ΑΚΙΦ τοποθετηθήκαμε στα θεσμικά θέματα, το ίδιο θα κάνουμε και στην Γενική Οικονομική Συνέλευση .Έχουμε βέβαια κάποιες ενστάσεις περί των οικονομικών, τις οποίες Θα αναλύσουμε στην Συνέλευση και όχι στο διαδίκτυο.

Καλωσορίζουμε από την μεριά μας τους νέους συναδέλφους στο “ταξίδι του συνδικαλισμού” .Είναι ένα όμορφο ταξίδι, όταν αγωνίζεσαι:
για την οικογένεια των φαρμακοποιών,
για τα παιδιά σου,
για τον πολίτη αυτής της χώρας.

Κλείνοντας θέλω να θυμίσω στον πρόεδρο του ΠΦΣ ότι :
“ H γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται”.

Στέλιος Καλογερόπουλος, ΑΚΙΦ.