ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δηλώσεις "Πόθεν Έσχες" Προέδρων και Αντιπροέδρων Φαρ. Συλλόγων

Διαβάζουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΠΦΣ σχετικά με τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" Προέδρων και Αντιπροέδρων Φαρμ. Συλλόγων και πραγματικά νιώθουμε δυσάρεστη έκπληξη. 

Ένα τόσο σοβαρό θέμα που προκαλεί τεράστια αναστάτωση σ' όλους του Συλλόγους, που κινητοποιεί με ελάχιστα χρονικά περιθώρια (λήξη προθεσμίας 13/4) όλους τους προέδρους και αντιπροέδρους των φαρμ. συλλόγων, αναλαμβάνουν να το χειρισθούν επισκεπτόμενοι το Υπουργείο Οικονομικών, ούτε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, ούτε οι τρεις αντιπρόεδροι, ούτε ο Γεν. Γραμματέας, ούτε ο Ειδικός Γραμματέας, ούτε ο Ταμίας, ούτε ένα οποιοδήποτε μέλος του ΠΦΣ, αλλά ο νομικός σύμβουλος του ΠΦΣ κ. Δημητρέλος και ένας πρώην υπάλληλος
του ΠΦΣ και νυν εξωτερικός συνεργάτης ο κ. Βασίλης Χατζημάρκου. 

Προσωπικά εκτιμώ και τον κ. Δημητρέλο και τον κ. Χατζημάρκου. Θεωρώ όμως ότι ένα θέμα αυτής της σοβαρότητας και αυτού του χαρακτήρα, έχριζε αντιμετώπισης σε υψηλότερο επίπεδο. Έπρεπε το προεδρείο του ΠΦΣ να επισκεφθεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και να απαιτήσει πολιτική λύση. Με άλλα λόγια την άμεση διευκρίνηση με ανακοίνωση του Υπουργείου ότι οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" δεν αφορούν ΝΠΔΔ μη χρηματοδοτούμενα από το Δημόσιο.

Αυτό όμως μπορεί να το απαιτήσει η ηγεσία του ΠΦΣ, όχι οι υπάλληλοί του. 

Για την ΑΕΣΠ
Κυριάκος Θεοδοσιάδης