Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Νέα παράταση (η τελευταία;) για τα αναλώσιμα

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Σχόλιο PharmaTeam: Η ανοργανωσιά του ΕΟΠΥΥ δεν έχει προηγούμενο αφού για πολλοστή φορά δίνει παράταση στην παράταση, για ένα σύστημα που ποτέ δεν ήταν έτοιμο, στήθηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης και ένας Θεός ξέρει  πότε θα είναι πλήρως λειτουργικό. Βέβαια από την ανακοίνωση έχει παραληφθεί η φράση που μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα επηρεαστούν οι πληρωμές των παρόχων. Μάλλον ούτε οι ίδιοι δεν το πιστεύουν πια.

Μαρούσι, 14.03.2017 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή, καθώς και η αποστολή του φυσικού αρχείου, των δαπανών των μηνών Ιανουαρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2017 για την αποζημίωση Υγειονομικού Υλικού, Θεραπευτικών Μέσων και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, μέσω του Μηχανογραφικού Συστήματος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (eΔΑΠΥ Παροχών).

Η νέα προθεσμία αφορά το σύνολο των Παρόχων για τα εξής υλικά:

Επιθέματα, Υλικά για μεσογειακή αναιμία, Οστομικά Υλικά, Υλικά Σακχαρώδους Διαβήτη, Υλικά Τραχειοστομίας, Συσκευές Σίτισης, Καθετήρες – Ουροσυλλέκτες, Συσκευές Έγχυσης Φαρμάκων, Λοιπά Αναλώσιμα και Υλικά, Ακουστικά Βαρηκοΐας, Ορθοπεδικά Είδη, Αναπνευστικές Συσκευές, Συσκευές Οξυγονοθεραπείας, καθώς και Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής.

Η παράταση προθεσμίας τόσο για την ηλεκτρονική υποβολή, όσο και για την αποστολή του φυσικού αρχείου, κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες προσαρμογές στο ηλεκτρονικό Σύστημα που τέθηκε σε εφαρμογή και να υποβληθούν οι αντίστοιχες δαπάνες από τους Παρόχους.