ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Με νέα κόλπα εξαφανίζει το «χαρτοβασίλειο» του ο ΕΟΠΥΥ! Πως θα το μεταφέρει άρον-άρον

Στις αποθήκες στον Ασπρόπυργο επιχειρεί με κάθε τρόπο να εξαφανίσει τις χιλιάδες κούτες με τα τιμολόγια νοσοκομείων, κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Tις κούτες που σήμερα πνίγουν σχεδόν όλα τα υποκαταστήματα των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ, όπου και …σκοντάφτουν οι ασφαλισμένοι και οι εργαζόμενοι, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξαφανίσει η Διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζήτησε ακόμη και …χορηγίες από ιδιώτες παρόχους προκειμένου να μεταφέρει άρον άρον τις κούτες από τα γραφεία του Οργανισμού ανά την Ελλάδα, στον Ασπρόπυργο όπου και έχει νοικιάσει αποθήκες.


Στόχος βέβαια – όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές - να παρουσιασθεί ότι ο Οργανισμός εκσυγχρονίστηκε, αφού καθαρίστηκαν όλες οι κούτες με τις οικονομικές απαιτήσεις νοσοκομείων, κλινικών, διαγνωστικών κέντρων αλλά και άλλων παρόχων.

Ενδεικτικός εξάλλου, ήταν ο διάλογος, που είχε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους: "Δώστε ό,τι μπορείτε για να μεταφερθούν οι κούτες, καθώς λεφτά δεν υπάρχουν".

Αντίστοιχη εκκαθάριση στις κούτες είχε γίνει και με τα παραστατικά των γιατρών με αποτέλεσμα ακόμη σήμερα να περιμένουν τα χρήματά τους. 


Μεταφορά του χαρτοβασιλείου …όπως να ναι

Ωστόσο το νέο πρόβλημα που παρουσιάζεται, σχετίζεται και πάλι με το πότε θα πληρωθούν αυτές οι οφειλές που είναι κυρίως από το 2014 και το 2015. Και αυτό επειδή οι κούτες έχουν συγκεντρωθεί άρον άρον και χωρίς να διαχωρισθούν ποιες περιλαμβάνουν τι και ποια τιμολόγια.

Συνέπεια είναι φυσικά για να γίνει η εκκαθάριση και να διαπιστώσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι τι χρωστά ο ΕΟΠΥΥ, να πρέπει να …απλωθούν τα εκατομμύρια των εγγράφων στο πάτωμα και να διαχωρισθούν από την αρχή.
Κάτι βέβαια που μάλλον θα ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια…

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνισθεί αν οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, θα δώσουν τελικά το κατιτίς τους, προκειμένου να γίνει η μεταφορά του χαρτοβασιλείου με τα τιμολόγια και τα παραστατικά των οφειλών.


Πηγή : healthreport