ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Με επιτυχία συνεχίζονται τα μεταπτυχιακά μαθήματα

Με επιτυχία συνεχίζεται ο 2ος κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). Φέτος το θέμα είναι η καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ γενικός συντονιστής του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο Dr. Ιωάννης Ζαρίφης - καρδιολόγος, συντονιστής διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. 

Το επόμενο μάθημα θα γίνει σήμερα με εισηγητή τον καρδιολόγο, επιστημονικό συνεργάτη της κλινικής «Άγιος Λουκάς», Νικόλαο Παπαδόπουλο και τίτλο μαθήματος «Αίτια και προδιαθεσικοί παράγοντες καρδιακής ανεπάρκειας (Επιδημιολογία και
συννοσηρότητες)».

Στόχος των μαθημάτων είναι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης να εμπλουτίσουν το «οπλοστάσιό» τους σχετικά με τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς που εξυπηρετούν στα φαρμακεία τους και να μάθουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με νέα φάρμακα και σύγχρονες τεχνικές θεραπείας.

Το πρόγραμμα των επόμενων μαθημάτων είναι το εξής:

-20 Μαρτίου: εισηγητής ο καρδιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής «Άγιος Λουκάς» – Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας Βλάσσης Νινιός και τίτλος μαθήματος «Παθοφυσιολογία και διαγνωστικά κριτήρια καρδιακής ανεπάρκειας (σημεία και συμπτώματα)»

-3 Απριλίου: εισηγητής ο καρδιολόγος, πανεπιστημιακός υπότροφος της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “Ιπποκράτειο” Ευστράτιος Θεοφιλογιαννάκος και τίτλος μαθήματος «Φαρμακευτική και μη αντιμετώπιση καρδιακής ανεπάρκειας μέχρι και σήμερα (φάρμακα)»

-24 Απριλίου: εισηγητής ο καρδιολόγος, πανεπιστημιακός υπότροφος της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ”, υπεύθυνος Ιατρείου Καρδιακής Ανεπάρκειας Δημήτρης Κωνσταντίνου και τίτλος μαθήματος «Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας (φαρμακευτική αγωγή, συσκευές - guidelines).

Γραφείο Τύπου ΦΣΘ