ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Γρίπη: Μια εκστρατεία που (φαίνεται να) πέτυχε

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτελεσματικότητας των εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αποτελεί η προσπάθεια που κατεβλήθη για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Οι αριθμοί που παρέθεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) είναι ενθαρρυντικοί. Τριπλάσιος αριθμός ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εμβολιάστηκε κατά της γρίπης εφέτος, ενώ συνταγογραφήθηκαν 33% περισσότερες δόσεις εμβολίου.


Η προσπάθεια να πειστούν επαγγελματίες υγείας είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο, από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΠΑ , ενώ εκστρατεία για τον αντιγριπικό εμβολιασμό πραγματοποίησε ο ΠΙΣ .

Στη συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. αναφέρθηκε και στην πορεία του αντιγριπικού εμβολιασμού, μετά και τις δράσεις του Τομέα Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Π.Ι.Σ..

«Από τα στοιχεία της ηλεκτρονική συνταγογράφησης γνωρίζουμε ότι έγιναν φέτος 1,2 δόσεις εμβολίου σε σχέση με 900.000 πέρυσι. Επίσης, υπολογίζεται ότι άλλα 600.000 εμβόλια αγοράστηκαν από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Η ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Υγείας είναι ότι εμβολιάστηκε φέτος έναντι της γρίπης τριπλάσιος αριθμός ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε σχέση με πέρυσι. Σε αυτό πιστεύουμε ότι συνετέλεσε και η σύσταση του Π.Ι.Σ. μέσω της καμπάνιας για την προστασία της δημόσιας υγείας με τον αντιγριπικό εμβολιασμό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μ. Βλασταράκος, στη συνέντευξη τύπου για το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών.


Πηγή : virus