ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΥ, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση & Χρονίως Πάσχοντες - Οι προτεραιότητες της Ν.Δ. εφόσον εκλεγεί

Σε τρεις βασικούς και κρίσιμους άξονες θα κινηθεί όλο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την υγεία και αυτοί είναι η ΠΦΥ, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και οι Χρονίως Πάσχοντες.

Αυτοί είναι οι τομείς, οι οποίοι χρήζουν σημασίας, και στους οποίους θα δώσουμε βάρος εφόσον εκλεγούμε, τόνισε ο Τομεάρχης Υγείας της Ν. Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος μαζί με την κυρία Κατερίνα Παπακώστα Σιδηροπούλου μίλησαν χθες σε συντάκτες του ρεπορτάζ υγείας για την κατάσταση του συστήματος σήμερα και τις προτεραιότητες που θέτει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.


Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε τις ΤΟΜΥ, τις τοπικές Μονάδες Υγείας που θα ενταχθούν στο σύστημα ως Ιατρεία Γειτονιάς και θα σημάνουν ουσιαστικά το άρξασθαι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ως απαράδεκτο μοντέλο, και σοβιετικού τύπου κατάσταση. Η Ν. Δημοκρατία προτείνει τα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες ΠΕΔΥ να ενωθούν, προκειμένου να εξυπηρετούν τα επείγοντα Περιστατικά, τους ανασφάλιστους και τις ευπαθείς ομάδες γενικότερα.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, να μπορέσουν όσο το δυνατόν, περισσότεροι νέοι γιατροί να απασχοληθούν στις δομές της ΠΦΥ, κάτι που έχουν ανάγκη και οι ίδιοι, αλλά και το σύστημα.

Σε άλλη αποστροφή της συζήτησής του, τόνισε πως ο προϋπολογισμός για την υγεία θα πολλαπλασιαστεί σε αποδοτικότητα, προσθέτοντας, πως σίγουρα χρειάζονται πόροι, αλλά το ζητούμενο είναι η σωστή διαχείριση.

Το ζήτημα της ειδικής αγωγής στο πλαίσιο των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους, έθιξε η κυρία Παπακώστα. «Ο κλειστός προϋπολογισμός είναι σωστός, όμως δεν μπορείς να κατακρεουργείς την ειδική αγωγή, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει δημόσια δομή υγείας για αυτές τις υπηρεσίες. Έπρεπε να γίνει προτεραιοποίηση (με βάση τον κλειστό προϋπολογισμό) και αναβάθμιση της ποιότητας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της φαρμακευτικής πολιτικής, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε, ότι «θα φροντίσουμε ώστε τα καινοτόμα φάρμακα να φτάνουν στους πολίτες».

Ο κ. Οικονόμου επίσης ανέφερε πως το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει συστηματικές επισκέψεις σε νοσοκομεία της χώρας (μετά την επίσκεψή του στον Ευαγγελισμό), με στόχο να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα της υγείας - τα οποία είναι πολλά και σοβαρά όπως τόνισε- ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει το πρόγραμμα για την υγεία προς το τέλος Φεβρουαρίου.


Πηγή : onmed