ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στ. Καλογερόπουλος: «Νέα ληξιπρόθεσμα δημιουργεί.... ο ΠΦΣ»

Τις τελευταίες μέρες, βλέπουμε μια νωθρότητα από την πλευρά της διοίκησης του ΠΦΣ… στο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και την Βιωσιμότητα των Φαρμακοποιών.
Θα περίμενε κανείς η διοίκηση  να κάνει” Συνδικαλιστικό  Έργο”. Αντ’ αυτού "κόβει βόλτες" στην ΕΥΡΩΠΗ και σε όλη την Επικράτεια διασκεδάζοντας και αφήνοντας τον Κλάδο στην τύχη του!
Από την άλλη, τα Φαρμακεία που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα, καλούνται στα τέλη Φλεβάρη να καταβάλουν τις δυσβάστακτες και αδιανόητες Ασφαλιστικές Εισφορές!
Μάθαμε μέσα από τα δελτία τύπου του ΠΙΣ ότι η προσφυγή τους εκδικάζεται τον Απρίλιο δίνοντας τους το δικαίωμα να κάνουν και δεύτερη προσφυγή (πατήστε ΕΔΩ). για αναστολή πληρωμής των Ασφαλιστικών Εισφορών;

Αλήθεια εμείς, πότε επιτέλους θα κάνουμε προσφυγή στο ΣτΕ;

Ο ΠΦΣ προχώρησε σε μια σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα αναλώσιμα, τα προϊόντα ειδικής διατροφής κ.λ.π., χωρίς να έχουμε την αποκλειστικότητα διακίνησης και χωρίς να έχουν κωδικοποιηθεί. Αυτό έχει σαν επακόλουθο την καθυστέρηση  κατάθεσης τους και πληρωμής αντίστοιχα (θα ήταν καλό και σκόπιμο, κατά την διάρκεια του προσωρινού καθεστώτος διακίνησης των  ιατροτεχνολικών προϊόντων, των αναλωσίμων και ειδών διατροφής με βάση τις αλλαγές που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ, να μην είχε απενεργοποιηθεί το e-dapy, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της Κωδικοποίησης).
Παίρνοντας λοιπόν χαρτί και μολύβι και λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν την φοροεισπρακτική πολιτική, το REBATE, η μείωση ποσοστού κέρδους(Φόρος εισοδήματος, συν 100% προκαταβολή φόρου και ασφαλιστικές εισφορές επί των κερδών 30,95%), την μείωση των τιμών των Φαρμάκων, την καθυστέρηση πληρωμής των ιατροτεχνολικών προϊόντων, των αναλωσίμων και ειδών διατροφής είναι βέβαιο  ότι οδηγούμαστε  σε έλλειψη ρευστότητας και κλείσιμο των φαρμακείων. 
 Τελικά η εικόνα που δείχνουμε Εμείς εδώ στον ΠΦΣ είναι ότι “αρκούμαστε στο να χαϊδευόμαστε χορεύοντας τον χορό του Ζαλόγγου!"
Με όλα αυτά τα κτυπήματα που δέχεται ο Κλάδος μας ,σίγουρα  θα ήταν μια βαθιά ανάσα ,αν παίρναμε άμεσα  τα “παλιά ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ!"

Είμαστε εσείς..

Στέλιος Καλογερόπουλος, ΑΚΙΦ.