Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Οι θέσεις της Αδέσμευτης Συνδικαλιστικής Παράταξης για τις επερχόμενες εκλογές στον ΦΣΘ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Ήθος - Σοβαρότητα - Κύρος - Αποτελεσματικότητα
Ανανέωση και Συνέχεια


Αγαπητοί συνάδελφοι


Βρισκόμαστε μετά από 3 χρόνια και πάλι μπροστά στη διαδικασία των εκλογών του Συλλόγου μας. Για άλλη μια φορά αισθανόμαστε ότι μπορούμε να σας κοιτάξουμε ευθέως στα μάτια και να ζητήσουμε την ψήφο σας. Το έργο που πραγματοποιήσαμε τα τρία τελευταία χρόνια είναι τεράστιο και επικεντρώθηκε τόσο στην αντιμετώπιση των επιθέσεων της κυβέρνησης στον κλάδο μας όσο και στην προετοιμασία του αύριο, με γνώμονα την επιβίωση των φαρμακείων. 
Την ίδια ώρα, αυτό που κάνουν κάποιοι άλλοι, είναι να χρησιμοποιούν τους μνημονιακούς νόμους για το δικό τους συμφέρον, να καταστρατηγούν το ωράριο, να αποκτούν 16 άδειες φαρμακείων στο όνομα μιας φαρμακοποιού, να κανιβαλίζουν τις τιμές, να καταπατούν την αξιοπρέπεια του κλάδου, να δημιουργούν εμπορικές εταιρείες ΕλληνοΒουλγαρικών συμφερόντων για «δουλίτσες» προς ίδιον όφελος, να στέλνουν το Σύλλογο στα δικαστήρια γιατί εφαρμόζει το Νόμο και συγχρόνως έχουν το θράσος να θέλουν να διοικήσουν τον Σύλλογο!

Πριν σας παραθέσουμε αναλυτικά το έργο που επιτελέσαμε και το όραμά μας για το μέλλον, σας θυμίζουμε συνοπτικά πως την προηγούμενη τριετία δραστηριοποιηθήκαμε σε:
Ø  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής
Μεταπτυχιακά μαθήματα με μοριοδότηση από το ΙΔΕΕΑΦ
Δια βίου εκπαίδευση
Pharmapoint
Προγράμματα ΛΑΕΚ

Ø  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
Θετική έκβαση από το ΣτΕ στους τόκους υπερημερίας από τον ΟΠΑΔ
Προσφυγή στο ΣτΕ για το ιδιοκτησιακό
Νομική παρέμβαση για τους μονοσυνταξιούχους του ΤΣΑΥ
Συνεχείς Νομικές παρεμβάσεις σε καταστήματα που πωλούσαν ΜΥΣΥΦΑ
Συνεχείς παρεμβάσεις σε Υπουργεία, ΕΟΠΥΥ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημάρχους
Πραγματοποιήσαμε δύο μεγαλειώδεις πορείες διαμαρτυρίας
Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους ταμείων που καθυστερούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Συνεχής παρουσία μελών του ΔΣ σε ΜΜΕ της πόλης μας για την προώθηση των θεμάτων μας
Εδραίωση του Συλλόγου μας ως αποκλειστικού συνομιλητή της πολιτείας και της κοινωνίας σε θέματα υγείας και φαρμάκου
Σύσταση γραφείου νομικής υπηρεσίας στο Σύλλογο για την επίλυση προβλημάτων των συναδέλφων

Ø  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Τέσσερις (4) ιστοσελίδες στο διαδίκτυο εκ των οποίων η μια είναι διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι  (www.fsth.gr, www.psef.gr, www.pharmapoint.gr, http://webtv.fsth.gr )
Διαδικτυακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (ΦΣΘ-Congress)
Αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Συλλόγου
Αναβάθμιση των Η/Υ και των περιφερειακών συστημάτων στα γραφεία του Συλλόγου
Δυναμική παρουσία σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.α.)

Ø  ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Τράπεζα αίματος
Συλλογή φαρμάκων για αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας
Τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και διαδικτυακές καμπάνιες για θέματα επικαιρότητας
Προβολή του Ελληνικού Φαρμακευτικού Μουσείου στη λίστα των μουσείων της πόλης
Συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις σε συνεργασία με Κρατικούς και μη φορείς
Συμμετοχή των φαρμακοποιών του Συλλόγου στο Νυχτερινό ημιμαραθώνιο της πόλης μας
Συμμετοχή των φαρμακοποιών του Συλλόγου στο πρωτάθλημα μπάσκετ του Εργατικού κέντρου

Ø  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Βελτίωση των λειτουργιών του Συλλόγου και του ΔΙΛΟΦ με τη βοήθεια της τεχνολογίας αιχμής
Ελεγμένοι ισολογισμοί του Συλλόγου από τον Πάρεδρο του Υπουργείου και του ΔΙΛΟΦ από Ορκωτούς Λογιστές
Επιτάχυνση της αποπληρωμής του δανείου για την αγορά του χώρου των γραφείων
Ασφάλιση των συνταγών ΕΟΠΥΥ και ΔΙΛΟΦ για όλο το χρονικό διάστημα ευθύνης του Συλλόγου

Ø  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συχνές ενημερωτικές και τακτικές Γενικές Συνελεύσεις
Μηνιαία ηλεκτρονική έκδοση του Συλλόγου (Φαρμακευτικά και Επίκαιρα)
Τακτική αποστολή SMS για άμεση ενημέρωση
Αναβαθμισμένη ιστοσελίδα με όλα τα νέα του φαρμακείου
Ξεχωριστή παρουσία σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα (σελίδα Facebook, ομάδα Facebook, Twitter, YouTube, Instagram) για πλήρη και διαδραστική ενημέρωση πολιτών και φαρμακοποιών.

Ø  ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Να σταματήσει εδώ ο κατήφορος των διαρκών απωλειών του κλάδου
Σταδιακή ανάκληση σειράς μνημονιακών μέτρων που απαξίωσαν τον κλάδο και τον ζημίωσαν οικονομικά όπως για παράδειγμα το ωράριο, χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία
Δημιουργία κατά περίπτωση, διαφόρων μορφών δικτύου συνεργαζομένων φαρμακείων με την ενεργό συμμετοχή και κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΦΑ
Αύξηση της ύλης που διακινείται από τα φαρμακεία μας
Δυναμική και οργανωμένη απάντηση στα ΓΕΔΙΦΑ
Απαίτηση για χορήγηση όλων των φαρμάκων από τα φαρμακεία μας
Σταθεροποίηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ στις 45 μέρες σε μόνιμη βάση και όχι μόνο προεκλογικά όπως γίνεται τις τελευταίες μέρες
Πλήρης εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011-2012
Επαναλειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με ευθύνη της διοίκησης του ΠΦΣ το πιο κρίσιμο διάστημα καλύπτοντας σκανδαλωδώς τους παρανομούντες
Προαγωγή της έννοιας της αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων, αντίθετα στο ρεύμα της εποχής, με στόχο την επιβίωση των μικρών και μεσαίων φαρμακείων

Με αυτό τον επιγραμματικό απολογισμό θέλουμε να τονίσουμε το τεράστιο έργο που πραγματοποιήσαμε μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες για τον κλάδο, έργο που αντανακλά σε όλους τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης. Το τεράστιο αυτό έργο της προηγούμενης τριετίας και τους στόχους μας για την επόμενη, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στη συνέχεια.
Σας καλούμε να στηρίξετε με την στάση σας το τεράστιο αυτό έργο και να ψηφίσετε μαζικά την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ των ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.
Σας καλούμε να απαξιώσετε με τη στάση σας στις εκλογές τις σειρήνες που, τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είχαν ευαγγελιστεί τη σωτηρία του κλάδου με πυροτεχνήματα και λόγια του αέρα μα στην ουσία υπέσκαψαν με τη στάση τους την αξιοπρέπειά του.
Σας καλούμε να στηρίξετε στις εκλογές του Συλλόγου μας την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ των ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, που στους κόλπους της έχει συμπεριλάβει συναδέλφους που τους διακρίνει το ήθος, το κύρος, η σοβαρότητα και η αποτελεσματικότητα. Είμαστε η μόνη παράταξη που διεκδικεί τη διοίκηση του Συλλόγου και έχει τόσους πολλούς νέους συναδέλφους στο ψηφοδέλτιό της και η μόνη που το ανανεώνει διαρκώς με νέους συναδέλφους και τις φρέσκες ιδέες τους.
Η εμπειρία και η αποφασιστικότητα των μεγαλύτερων σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα και τις ικανότητες των νέων αποτέλεσε την προηγούμενη τριετία έναν πολύ δυνατό συνδυασμό που έφερε το Σύλλογό μας όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά από όλους τους υπόλοιπους.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, στα τρία χρόνια που πέρασαν, αλλά και για τα επόμενα που έρχονται:

v Επενδύουμε στην εκπαίδευση

Ø Δημιουργήσαμε το θεσμό του Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, ένα συνέδριο μοναδικό στο είδος του στα ευρωπαϊκά επιστημονικά δεδομένα που αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους συναδέλφους. Με τη συνεργασία καθηγητών από όλες τις Φαρμακευτικές και Ιατρικές σχολές της επικράτειας εκπαιδεύει με εξαιρετικής ποιότητας διαλέξεις τους φαρμακοποιούς. Το συνέδριο αυτό είναι αμιγώς επιστημονικό, χωρίς τη στήριξη εταιριών και με περισσή υπερηφάνεια χρηματοδοτούμενο εξ’ ολοκλήρου από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Ήδη πραγματοποιήθηκαν δύο συνέδρια το 2015 και 2016 και οργανώνουμε εντατικά το επόμενο. Οι συμμετέχοντες μοριοδοτούνται από το ΙΔΕΕΑΦ.
Ø Εισάγουμε έναν νέο θεσμό στην εκπαίδευση των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία των μεταπτυχιακών κύκλων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, όπου οι συνάδελφοι έχουν την ευκαιρία να εκπαιδεύονται ανά ενότητες και θεματικές κατηγορίες σε καίρια και συνηθισμένα προβλήματα υγείας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μέσα στα φαρμακεία μας. Ήδη ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος με θεματολογία τα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος όπου η συμμετοχή συναδέλφων είναι τόσο μεγάλη που ήδη πριν τον επόμενο κύκλο εξετάζουμε και επιδιώκουμε την επανάληψή του. Οι συμμετέχοντες μοριοδοτούνται από το ΙΔΕΕΑΦ.
Ø Συνεχίζουμε τον επιτυχημένο θεσμό της Δια Βίου Εκπαίδευσης με τακτικές διαλέξεις από αξιόλογους επιστήμονες σε θέματα που αγγίζουν και αφορούν το φαρμακοποιό. Οι διαλέξεις αυτές μεταδίδονται ζωντανά από το webTV του Συλλόγου σε όλη την επικράτεια με τεράστια ακροαματικότητα και διαδικτυακή ζωντανή συμμετοχή των τηλεθεατών.
Ø Αναβαθμίζουμε διαρκώς την ποιότητα των διαλέξεων και των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του συνεδριακού μέρους της άκρως επιτυχημένης ετήσιας έκθεσης PharmaPointμε ομιλίες που με την ποιότητά τους γεμίζουν ασφυκτικά τις αίθουσες και προσελκύουν έντονα όχι μόνο το ενδιαφέρον των φαρμακοποιών, αλλά και των ΜΜΕ.
Ø Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα επιδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ προγράμματα ΛΑΕΚ για την καλύτερη εκπαίδευση και εξειδίκευση των υπαλλήλων των φαρμακείων
Ø Διοργανώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας ώστε οι φαρμακοποιοί να έχουν οι ίδιοι τη συγκεκριμένη πιστοποίηση για τις επιχειρήσεις τους. Μέσα από αυτά έχουν πιστοποιηθεί περισσότεροι από τους μισούς φαρμακοποιούς του Συλλόγου μας.

v Αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των φαρμακοποιών

Ø Καθημερινά προασπίζουμε τα συμφέροντα των φαρμακείων μας με διαρκείς πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, από το Υπουργείο Οικονομικών και τα Ασφαλιστικά Ταμεία μέχρι και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Οι παρεμβάσεις μας είναι καίριες και οι αγώνες μας ασταμάτητοι, ακόμα και μέσα στη Βουλή τις ώρες που ψηφίζονταν νόμοι που έπλητταν τα φαρμακεία μας.
Ø Πραγματοποιούμε συνεχείς παρεμβάσεις για τις πληρωμές τόσο του ΕΟΠΥΥ, όσο και των λοιπών Ασφαλιστικών Ταμείων με διακοπές σύμβασης όπου και όποτε χρειάζεται ώστε να διασφαλιστεί η ρευστότητα των φαρμακείων.
Ø Παλεύουμε για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των φαρμακοποιών που με τον τελευταίο νόμο της παρούσας κυβέρνησης αυξάνονται δραματικά οι εισφορές και συνδέονται με το εισόδημα, ενώ αναδρομικές κρατήσεις κάνουν δυσβάσταχτη τη ρευστότητα των φαρμακείων μας. Για τους λόγους αυτούς συνεργαστήκαμε ουσιαστικά με όλους τους επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήσαμε έντονες παραστάσεις διαμαρτυρίας και ασκήσαμε πιέσεις σε όλα τα επίπεδα μέχρι και στον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Αθήνα.
Ø Βρεθήκαμε πολλές φορές στους δρόμους κατακλύζοντας το κέντρο της πόλης μας αλλά και αυτό της Αθήνας με δύο πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις, η πρώτη για το πολυνομοσχέδιο του 2014 όπου συμμετείχαμε με αποστολή μεγάλου αριθμού συναδέλφων του Συλλόγου μας σε πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα και η δεύτερη το 2016 με τη μεγάλη πορεία που συνδιοργανώσαμε με τους επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και θέμα το ασφαλιστικό, στην οποία πρωτοστατήσαμε όπως πάντα δυναμικά συσπειρώνοντας όλους τους συναδέλφους.
Ø Με συνεχείς νομικούς αγώνες διεκδικούμε τα δίκαιά μας. Δεν υπήρξε ούτε ένας νόμος, ούτε μία υπουργική απόφαση που έπληττε τα θεσμικά κεκτημένα των φαρμακείων μας που να μην την προσβάλλαμε νομικά. Είμαστε ο μόνος Σύλλογος πανελλαδικά με τόσο μεγάλη δράση στον τομέα αυτό. Υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες παρεμβάσεις μας με ασφαλιστικά μέτρα και αιτήσεις ακύρωσης για την ΚΥΑ στο ΣτΕ που απελευθέρωσε το ιδιοκτησιακό, τις νομικές μας ενέργειες για το ασφαλιστικό μετά την κατάργηση του κλάδου των μονοσυνταξιούχων, ακόμα και την πρόσφατη επιδίκαση υπέρ του Συλλόγου μας τόκων υπερημερίας για παλιές καθυστερήσεις πληρωμών του ΟΠΑΔ που τελεσιδίκησε μετά από δεκαετή νομικό αγώνα στον Άρειο Πάγο, καταλογίζοντας ποσό περίπου 45.000€ υπέρ του Συλλόγου μας τα οποία και αναμένουμε να εισπράξουμε σύντομα για να τα αξιοποιήσουμε στην εκπαίδευση.
Ø Με νομικές επίσης παρεμβάσεις μας αγρυπνούμε και προασπίζουμε τα συμφέροντα των φαρμακοποιών καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουμε οδηγήσει στη Δικαιοσύνη περιπτώσεις καταστημάτων που εμπορεύονταν ΜΥΣΥΦΑ. Το πρώτο δικαστήριο έχει καθοριστεί για τις 7/2/2017 και αυτό τον καιρό βρισκόμαστε ξανά στα δικαστήρια για το ίδιο θέμα, έχοντας καταθέσει και νέα αγωγή για καινούργιο κρούσμα που εσείς οι ίδιοι μας υποδείξατε. 
Ø Αγωνιζόμαστε καθημερινά για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας με καίριες παρεμβάσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των φαρμακείων όπως για παράδειγμα οι παρεμβάσεις μας σε συνεργαζόμενη τράπεζα για τη μη καταβολή ετήσιου τέλους τήρησης λογαριασμού όψεως, αλλά και οι πρόσφατες συμφωνίες με όλες τις μεγάλες τράπεζες για την παροχή τερματικών αποδοχής καρτών (POS) με βελτιωμένους και άκρως ανταγωνιστικούς όρους που κατέληξαν σε προσφορές που δημοσιεύσαμε ώστε ο κάθε φαρμακοποιός να εξυπηρετηθεί από την τράπεζα της αρεσκείας του.
Ø Συστήσαμε νομική υπηρεσία στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία μας επί μονίμου βάσεως με νομικό, πέραν των λοιπών εξωτερικά συνεργαζόμενων νομικών γραφείων για την καλύτερη νομική υποστήριξή μας.

v Επενδύουμε στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες

Ø Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί πάντα στον τομέα της τεχνολογίας και του διαδικτύου καθώς έχουμε δημιουργήσει τέσσερις υπερσύγχρονες ιστοσελίδες για το Σύλλογο (www.fsth.gr), για το webTV μας για όλες τις εκπαιδευτικές και ενημερωτικές μας δραστηριότητες (http://webtv.fsth.gr), για το ΠΣΕΦ (www.psef.gr) και για το PharmaPoint (www.pharmapoint.gr). Μέσα από αυτές τις ιστοσελίδες στοχεύουμε στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση τόσο των φαρμακοποιών όσο και των πολιτών για οτιδήποτε αφορά στο Σύλλογό μας και τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης.
Ø Αναβαθμίσαμε και ανανεώσαμε όλον τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των εγκαταστάσεων του Συλλόγου και του ΔΙΛΟΦ με νέους Η/Υ και περιφερικά συστήματα.
Ø Δημιουργήσαμε μια καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα διαδικτυακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα android και IOS (ΦΣΘ-Congress) με την οποία υποστηρίζονται όλες οι εκπαιδευτικές και συνεδριακές δραστηριότητες του Συλλόγου (ΠΣΕΦ, PharmaPoint και άμεσα η Δια Βίου Εκπαίδευση και τα Μεταπτυχιακά). Σκοπός μας, τον οποίο και έχουμε ήδη επιτύχει, η τόνωση της διαδραστικότητας μεταξύ των ομιλητών και του κοινού, αλλά και η τόνωση της συμμετοχής στο εκθεσιακό μέρος της PharmaPoint με κληρώσεις δώρων από τις εταιρίες που συμμετέχουν στην έκθεση.
Ø Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της προβολής των εφημερευόντων φαρμακείων από την ιστοσελίδα του Συλλόγου με την ανάπτυξη εξειδικευμένης διαδικτυακής εφαρμογής η οποία υπολογίζει και βελτιστοποιεί τις καρτέλες εφημεριών βάσει αποστάσεων των φαρμακείων μεταξύ τους και εντάξαμε όλους τους φαρμακοποιούς ως μέλη του portal του ΦΣΘ όπου σύντομα θα αναπτυχθούν νέες διαδραστικές δυνατότητες καλύτερης εξυπηρέτησής τους.
Ø Παράλληλα προχωράμε άμεσα στην ένταξη σταδιακά όλων των προγραμμάτων εφημεριών των περιοχών εκτός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος στην προβολή εφημερευόντων της ιστοσελίδας μας, τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για την καλύτερη προβολή των εφημερευόντων όλων των φαρμακείων του Συλλόγου. Βρισκόμαστε ήδη σε φάση ανάπτυξης και υλοποιούμε άμεσα αυτή τη δράση.

v Προάγουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα των φαρμακοποιών

Ø Με ποικίλες δράσεις μας και πρωτοβουλίες στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες του τόπου μας, αλλά πρωτίστως στο πλευρό των φαρμακοποιών στις δύσκολες στιγμές τους.
Ø Συνεχίζουμε τη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης η οποία τηρείται στο Γ.Ν. Άγιος Παύλος και με τρείς εκδηλώσεις αιμοδοσίας ετησίως συλλέγουμε πολύτιμες φιάλες αίματος για τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης και τις οικογένειές τους. Ακόμα και από εδώ απευθύνουμε έκκληση για ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή όλων σας στη συγκεκριμένη δράση. Το αίμα είναι ζωή και προσπαθούμε όσο μπορούμε να την προστατέψουμε. Είναι απαραίτητη η στήριξη όλων σας.
Ø Με οργανωμένες δράσεις μας συλλέξαμε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων για αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Με τη βοήθεια που μας παρείχε το ΑΠΘ με εθελοντές φοιτητές Φαρμακευτικής, οργανώσαμε, ταξινομήσαμε, καταγράψαμε και συσκευάσαμε εκατοντάδες κιβώτια με φάρμακα.
Ø Φάρμακα της παραπάνω δράσης δόθηκαν στο Hotspot Διαβατών στους πρόσφυγες που τα είχαν ανάγκη υπό την εποπτεία του Ερυθρού Σταυρού.  Στην ίδια δράση παραδόθηκε στις αρχές του στρατοπέδου και ένα μεγάλο φορτίο φρούτων δωρεά του Συλλόγου μας.
Ø Μεγάλη ποσότητα επίσης φαρμάκων που συλλέχθηκαν δωρίθηκε κατόπιν συνεννόησης με το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στο Κοινωνικό Φαρμακείο-Ιατρείο της Μητρόπολης.
Ø Με ενημερωτικές καμπάνιες σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, με παρουσία σε τηλεοπτικές εκπομπές όλων των τοπικών σταθμών, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών. Τελευταία του δράση η καμπάνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μεγάλης ακροαματικότητας για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ενώ έχει αποφασισθεί η μετάδοση σε μόνιμη βάση, δυο φορές το χρόνο, μηνυμάτων για τα αντηλιακά και τον αντιγριπικό εμβολιασμό.
Ø Προωθούμε διαρκώς και βελτιώνουμε τη λειτουργία του Ελληνικού Φαρμακευτικού Μουσείου που στεγάζεται στο Σύλλογό μας και αποτελεί πρότυπο μουσείο που δέχεται συχνές επισκέψεις από σχολεία, φορείς και ιδιώτες.

v Διαχειριζόμαστε σωστά την εσωτερική λειτουργία του Συλλόγου

Ø Βελτιώνουμε τον τρόπο λειτουργίας τόσο του Συλλόγου, όσο και του ΔΙΛΟΦ αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις νέες τεχνολογίες.
Ø Έχουμε την πιο καθαρή οικονομική παρουσία από κάθε άλλο Σύλλογο της χώρας αφού όλες οι οικονομικές χρήσεις έχουν υποβληθεί και εγκριθεί από το Ελεγκτικό συμβούλιο του Κράτους και τις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου μας.
Ø Στο ΔΙΛΟΦ έχουμε την ίδια ξεκάθαρη παρουσία με ελεγμένους και εγκεκριμένους ισολογισμούς μέχρι και το 2015 από Ορκωτούς Λογιστές και τις Γενικές Συνελεύσεις του ΔΙΛΟΦ.
Ø Το δάνειο που έχει συνάψει ο ΔΙΛΟΦ για την αγορά του ακινήτου που στεγάζει τον ΦΣΘ βρίσκεται σε εξαιρετική πορεία αποπληρωμής, ενώ μάλιστα έχει ήδη προεξοφληθεί από οικονομίες μας μεγάλο μέρος της τελικής εξοφλητικής δόσης του 2021 και με τον ίδιο τρόπο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε.
Ø Ασφαλίζουμε για ολόκληρη την αξία τους τις συνταγές των φαρμακοποιών που συλλέγει ο ΔΙΛΟΦ και παραμένουν στις εγκαταστάσεις του, τόσο για τον ΕΟΠΥΥ όσο και για τα λοιπά Ασφαλιστικά Ταμεία σε μεγάλη και αξιόπιστη εταιρία του χώρου με ανταγωνιστικό ασφάλιστρο το οποίο και μειώσαμε μετά από διαπραγματεύσεις και με εξαιρετικούς όρους ασφάλισης. Μέλημά μας να νιώθουν ασφαλείς οι φαρμακοποιοί για τις συνταγές που μας εμπιστεύονται.
Ταυτόχρονα έχουμε μειώσει στο ελάχιστο τον όγκο και τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο με καθημερινές αποστολές προς τον ΕΟΠΥΥ.

v Επικοινωνούμε και ενημερώνουμε διαρκώς τους φαρμακοποιούς

Ø Με τακτική διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων (περίπου τέσσερις κάθε έτος) που είναι το υπέρτατο όργανο διοίκησης του Συλλόγου μας και με αναλυτικότατες ενημερώσεις για τα προβλήματα και τις ενέργειες που γίνονται, συσπειρώνουμε και κρατούμε ενήμερους τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθούν άλλοι Σύλλογοι.
Ø Στο τέλος κάθε μήνα εκδίδουμε το περιοδικό του Συλλόγου μας (Φαρμακευτικά & Επίκαιρα) σε ηλεκτρονική μορφή όπου υπάρχουν πάντοτε οι σημαντικότερες ειδήσεις και ενημερώσεις του μήνα που πέρασε. Τηρούμε διαθέσιμο ηλεκτρονικό αρχείο όλων των εκδόσεων.
Ø Με SMS βρισκόμαστε άμεσα δίπλα στο φαρμακοποιό για να τον ενημερώσουμε ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε σημαντικό συμβαίνει.
Ø Η αναβαθμισμένη μας ιστοσελίδα είναι η μοναδική στη Ελλάδα με τόσο ταχεία και τόσο πλήρη ενημέρωση για τους φαρμακοποιούς.
Ø Αναπτύξαμε ξεχωριστή παρουσία σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα (σελίδα Facebook, ομάδα Facebook, Twitter, YouTube, Instagram) για την ακόμα πιο πλήρη και διαδραστική ενημέρωση πολιτών και φαρμακοποιών.

Σας καλούμε λοιπόν να μας εμπιστευθείτε και πάλι
Έχουμε όραμα, έχουμε δυνατότητες, έχουμε τη θέληση και τα κατάλληλα άτομα για να προσφέρουμε στην εξέλιξη του φαρμακείου και την κατάρτιση του φαρμακοποιού. Στην ανάδειξή του και πάλι ως ενός σημαντικότατου μέλος του κοινωνικού μας ιστού.
   Το πρόγραμμά μας είναι σαφές και περιλαμβάνει όλες τις μέχρι σήμερα δράσεις που σας αναλύσαμε παραπάνω, την εξέλιξή τους και ακόμα περισσότερα που θα δείτε στην επόμενη θητεία μας, με νέα πρόσωπα, ανανεωμένες δυνάμεις και μεγάλη όρεξη για προσφορά.
Από την επόμενη μέρα των εκλογών θα διεκδικήσουμε την ύλη που σήμερα βρίσκεται και εκτός του φαρμακείου μας όπως για παράδειγμα τα επιθέματα κατακλίσεων, να επανέλθει αποκλειστικά σε μας κατά το πρότυπο διάθεσης των αναλωσίμων διαβήτη. Κάθε επαγγελματική ύλη που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό θα απαιτήσουμε να διακινείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία για να υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να μην παρατηρούνται φαινόμενα σπατάλης δημόσιου χρήματος που τελικά επιβαρύνουν όλους μας.
Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να βελτιώσουμε το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων που μας ταλαιπωρεί καθημερινά με έντονες παραστάσεις στον ΕΟΦ, στο Υπουργείο Υγείας, στην Κυβέρνηση, στις εταιρείες και όπου αλλού χρειαστεί.
Θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό μας στην ανάπτυξη φαρμάκων ΓΕΔΙΦΑ σε ελκυστικές τιμές για τους ασθενείς ώστε να αφαιρέσουμε και τον τελευταίο λόγο αγοράς τους από χώρους εκτός των φαρμακείων.
Θα συνεχίσουμε τις πιέσεις μας προς το Υπουργείο και τις εταιρείες ώστε ΟΛΑ τα φάρμακα να χορηγούνται από τα φαρμακεία μας και να μην παρατηρούνται φαινόμενα εταιριών που αρνούνται την παράδοση φαρμάκων στα φαρμακεία μας.
Θα συνεχίσουμε τις ενέργειες που προάγουν την συναδελφοσύνη, την αλληλεγγύη και την στήριξη των αδυνάτων, αξίες που μπορεί να εκλείπουν από πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, αλλά εμείς τις θεωρούμε βασικές στην διατήρηση του συνδετικού ιστού των φαρμακοποιών.Ζούμε από το φαρμακείο μας - Διασφαλίζουμε τη βιωσιμότητά του

ΜΑΖΙ θα πετύχουμε περισσότερα…


ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΦΣΘ 2016
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ


1
ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
2
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
1
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
3
ΔΑΤΣΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

4
ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

5
ΖΑΝΝΕΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

6
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
7
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
1
ΚΟΥΦΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
8
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

9
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

                               ΤΑΚΤΙΚΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ


1
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
1
ΑΝΕΜΟΥΔΗ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ
2
ΒΑΕΝΑ ΙΩΣΗΦ
2
ΚΟΥΦΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
3
ΒΑΛΑΡΟΥΤΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3
ΚΩΝΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
4
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
4
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
5
ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
5
ΜΠΑΤΣΙΟΛΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
6
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
6
ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
7
ΖΑΝΝΕΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
7
ΝΑΟΥΜ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
8
ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΣ ΑΓΗΣ
9
ΜΑΡΤΣΙΚΑΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
9
ΠΑΡΑΓΙΟΥΤΣΙΚΟΣ ΒΙΚΤΩΡ
10
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Παναγιώτη
10
ΠΟΛΟΝΥΦΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
11
ΝΟΥΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
11
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
12
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
12
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ