ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

8 ιδιώτες θέλουν να γίνουν…φαρμακοποιοί !

Το ενδιαφέρον των 8 ιδιωτών έχει προκαλέσει όπως είναι και το αναμενόμενο αναστάτωση στους κόλπους των φαρμακοποιών, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της ευνοεί την άλωση του κλάδου.

Όχι ένας, όχι δύο... αλλά 8 ιδιώτες άσχετοι με το επάγγελμα του Φαρμακοποιού έχουν εκδηλώσει, σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, σε πανελλαδικό επίπεδο ενδιαφέρον απόκτησης φαρμακείου το πρώτο εξάμηνο του έτους- και μάλιστα λίγο μετά την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ. Η οποία, όπως λέγεται από τον χώρο των φαρμακοποιών, με τις "κατάλληλες" κυβερνητικές παρεμβάσεις που έγιναν διευκολύνει ακόμη περισσότερο την είσοδο «επίδοξων» παικτών στο χώρο.

Το ενδιαφέρον των 8 ιδιωτών έχει προκαλέσει όπως είναι και το αναμενόμενο αναστάτωση στους κόλπους των φαρμακοποιών, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της ευνοεί την άλωση του κλάδου, τη στιγμή μάλιστα που έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι η απελευθέρωση στα φαρμακεία δεν διευκόλυνε ούτε την προσβασιμότητα, ούτε μείωσε τις τιμές.

Το θέμα, ως γνωστόν, έχει φθάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο οποίος στις 28 Ιουνίου κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της ΚΥΑ με αριθμό Γ5(β)/ΓΠ οικ 36277 «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – ίδρυση φαρμακείου. Το σκεπτικό της αίτησης ακύρωσης είναι να κλείσει ο δρόμος για τη δραστηριοποίηση επιχειρηματιών και φαρμακευτικών εταιρειών στα φαρμακεία και να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Υγείας με τις οποίες απελευθερώνεται το επάγγελμα του φαρμακοποιού και μπορούν να ανοίγουν πλέον φαρμακεία ιδιώτες πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μη φαρμακοποιοί).

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, θεωρώντας ότι το θέμα είναι μείζον έχει ορίσει δικάσιμο στις 7 Οκτωβρίου.

Ανάλογες κινήσεις ακύρωσης της ΚΥΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν κάνει και άλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι, ενώ ειδικότερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει καταφύγει και στο Διοικητικό Εφετείο για την ακύρωση αίτησης για χορήγηση άδειας που έχει καταθέσει ένας ιδιώτης.