ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Συνάντηση του υφυπουργού Υγείας με τους Φ.Σ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης




Συνάντηση είχε τη Δευτέρα 7/3/2011 ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Τιμοσίδης με τους φαρμακευτικούς συλλόγους Αν. Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του Προέδρου του ΟΠΑΔ Κ. Σουλιώτη.

Ο Μ. Τιμοσίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο με θέμα «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» δίνοντας έμφαση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη κοινών πολιτικών των Ταμείων προκάλεσαν υψηλό διοικητικό κόστος και κακό σχεδιασμό της υγειονομικής πολιτικής. Αποτέλεσμα του κακού σχεδιασμού, τόνισε, ήταν η υπέρμετρη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης. Από το 2004 έως το 2009 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα τέσσερα μεγάλα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ) αυξήθηκε από τα 930 εκ. € στα 4,5 δισ. €, μια αύξηση της τάξεως του 380%.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ΟΠΑΔ λέγοντας ότι με το πρόσφατο νομοσχέδιο μετατρέπεται επιτέλους σε Ταμείο, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κ. Σουλιώτης στην εισαγωγή του αναφέρθηκε στις δαπάνες περίθαλψης του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) την περίοδο 2004-2008 που υπερδιπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα σήμερα να υπερβαίνουν το ποσό των 1,75 δισ. €, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες του Οργανισμού πλέον αποδίδουν και ήδη υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν τους φαρμακευτικούς συλλόγους.

ΠΗΓΗ: Φαρμακευτικός Κόσμος