ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου με αναφορές των αρχηγών στην Υγεία



Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στο Σύνταγμα, πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Μια προεκλογική περίοδος στη διάρκεια της οποίας τα κόμματα διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την υγεία, με εξαίρεση την τελευταία εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας την επικαιρότητα μονοπώλησε το Πόθεν Έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πύκνωσε τις επαφές του το τελευταίο διάστημα στα δημόσια νοσοκομεία, υπόσχεται ένα αναμορφωμένο ΕΣΥ στους επόμενους 18 μήνες λόγω των έργων που ήδη υλοποιούνται ή πρόκειται να ξεκινήσουν στα ΤΕΠ των δημοσίων νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας.

  
Η χρηματοδότηση των έργων με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης αποτέλεσε σημείο αιχμής του προεκλογικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει πολλές φορές ότι μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι σε θέση να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά στις Βρυξέλλες την εξασφάλιση πόρων που θα φέρουν την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αναγνώρισε πολλές φορές στην προεκλογική περίοδο τα δομικά προβλήματα του ΕΣΥ, θεωρεί ότι οι μεγάλες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, τόσο για την υλικοτεχνική υποδομή όσο και για την ενίσχυση του προσωπικού, δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τη μια στιγμή στην άλλη και συνιστά υπομονή έως ότου ολοκληρωθούν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται πάντως η ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της κυβέρνησης για το ΑΣΕΠ μετά τις ευρωεκλογές, καθώς οι ρυθμοί με τους οποίους κινείται το Συμβούλιο για τις προσλήψεις - ειδικά στον χώρο της Υγείας - κρίνονται ως προβληματικοί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θεωρούν παράλληλα ανεδαφικές και ανεφάρμοστες τις υποσχέσεις Κασσελάκη για την Υγεία και με κάθε ευκαιρία επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για το «άλμα» των δαπανών για την Υγεία που θα προκύψει από τον διπλασιασμό των μισθών των γιατρών, την ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα κ.ο.κ. που υπόσχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λεφτά υπάρχουν. Αντί να τα δίνει για εξοπλισμούς μπορεί να ενισχύσει την Υγεία, ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα σχολιάζοντας την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λοριάν της Γαλλίας όπου χτίζονται οι νέες φρεγάτες Belharra του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη να οικοδομηθεί μια δημόσια υγεία από την αρχή με νέες υποδομές, νέες τοπικές Μονάδες Υγείας, Κέντρα Υγείας που θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα νοσοκομεία και πλήρες δίκτυο αεροδιακομιδών σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης να μειωθεί η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα και τόνισε ότι τα φάρμακα πρέπει να βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων και όχι μονίμως σε έλλειψη.

Την ανάγκη οικοδόμησης ενός νέου ΕΣΥ υπογράμμισε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στην Αθήνα τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί για πολύ ακόμη να περιφρονεί τα τεράστια ανοικτά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την πλευρά του που μίλησε στην Πάτρα, ζήτησε να υπάρξει την Κυριακή ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει να δώσει το «πράσινο φως» στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας.

Ο γγ του ΚΚΕ τάχθηκε στο πλευρό των υγειονομικών των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, τους οποίους η κυβέρνηση χειροκροτούσε στην πανδημία, αλλά τώρα αποκαλεί «κάφρους» και «ανθρωπάκια», επειδή απαιτούν προσλήψεις για να μην κινδυνεύουν οι ασθενείς και ιδιαίτερα τα παιδιά μας περιμένοντας να χειρουργηθούν.

«Ναι, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, την επόμενη μέρα θα βρεθεί εκεί που τη χρειάζεστε, στους αγώνες των υγειονομικών και του λαού μας για δημόσια και δωρεάν υγεία, χωρίς νόμιμα φακελάκια και απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, για να ξανανοίξουν εδώ στην πόλη σας το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και το 409 που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε λουκέτο και η κυβέρνηση της ΝΔ τα κρατάει κλειστά» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.


Πηγή : dailypharmanews