ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

4 φορές πάνω οι θάνατοι ασθενών με CoViD - 7 διασωληνωμένοι, 487 εισαγωγές







Αύξηση ιικού φορτίου στο σύνολο της χώρας, καταγράφουν οι ειδικοί του ΕΟΔΥ στην εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.


Με εκρηκτικό ρυθμό συνεχίστηκε την τελευταία εβδομάδα η αυξητική τάση στους επιδημιολογικούς δείκτες της CoViD.
 
Όπως φαίνεται από την επιδημολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, που αναρτήθηκε σήμερα και αφορά το διάστημα 17 - 23 Ιουνίου:

Οι εισαγωγές ασθενών σε τμήματα CoViD των νοσοκομείων έφτασαν τις 487, έναντι 324 την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι θάνατοι ασθενών με CoViD έφτασαν τους 18, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι νέες διασωληνώσεις ανήλθαν σε 4 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 7.

Να σημειωθεί ότι εντός μίας εβδομάδας σημειώθηκε διπλασιασμός στη θετικότητα των τεστ CoViD που διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2.86 παραμένει η JN.1, ενώ εντοπίστηκαν στελέχη της BA.2.86 (Pirola) με τις μεταλλάξεις F456L και R346T (νέα κατηγορία παραλλαγμένων στελεχών υπό παρακολούθηση από τις 4/6).

Δεν υπήρξε εντοπισμός θετικού δείγματος της νέας παραλλαγής Flirt του κορωνοϊού, ενώ σημειώθηκε αύξηση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε όλη τη χώρα.
Τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης καταγράφονται στα Χανιά (204%), στα Ιωάννινα (153%), Ηράκλειο (69%), Λάρισα (52%), Θεσσαλονίκη (51%) και Αθήνα (40%), ενώ μεγάλη αύξηση ιικού φορτίου αναφέρεται και στην Πάτρα.



Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), φαίνεται πως ο συνολικός αριθμός θανάτων από CoViD στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 39.051.

Πηγή : iatronet