ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Διοικητές Νοσοκομείων: Από Σεπτέμβρη και…βλέπουμε! Όλες οι λεπτομέρειες για τους νέους

Απόλυτα επιβεβαιώνονται αυτοί που έγραφαν τις προηγούμενες ημέρες σε ρεπορτάζ τους ότι οι θεσμοί μπλοκάρουν τους διορισμούς των νέων διοικητών στα νοσοκομεία. 

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιχείρησε τότε να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες, διαρρέοντας μάλιστα ότι εντός των ημερών θα διορίσει τους πρώτους 10 νέους διοικητές, όμως στην πράξη τον πρώτο λόγο έχει το …κουαρτέτο των δανειστών.


Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής βρίσκεται σε στάση αναμονής για το τι θα αποφανθούν οι δανειστές μετά τη συμφωνία με την κυβέρνηση όταν και εφόσον αυτή υπογραφεί.

Οι ίδιες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να αλλάξει διοικητές θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως των τροϊκανών οι οποίοι βέβαια δεν είδαν με καλό μάτι από την πρώτη στιγμή την πρόθεση του υπουργού Υγείας να διορίσει όποιος εκείνος κρίνει και σε δύο χρόνια από σήμερα να θέσει σε εφαρμογή την τροπολογία που προβλέπει αξιολόγηση στελεχών και προκήρυξη θέσεων.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να διορίσει πρόσωπα ούτε σε νοσοκομεία όπου οι γαλαζοπράσινοι διοικητές έχουν παραιτηθεί.
Σύμφωνα μάλιστα με το περιβάλλον του υπουργού Υγείας, προέχει η συμφωνία της χώρας με τους δανειστές για να έρθει το ρευστό στη χώρα, και μετά βλέπουμε…

Είναι πιθανό δε, όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Υγείας, να μην εφαρμοσθεί στην πράξη καν η τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή για την τοποθέτηση των νέων διοικητών, και να ακολουθηθεί άλλη νέα διαδικασία με αξιοκρατικά κριτήρια, που θα υποδείξουν οι δανειστές.

Πηγή : healthreport