ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δεσμεύσεις Ξανθού στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Εποικοδομητική αποδείχθηκε η συνάντηση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), που βρίσκεται σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον Οργανισμό, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, με τον Ανδρέα Ξανθό να δεσμευέται για τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και για το θέμα των συμβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύθηκε πως επισκέψεις και πράξεις Μαρτίου θα πληρωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας και, εφόσον κλειστεί η συμφωνία με τους δανειστές, οι επισκέψεις Απριλίου θα πληρωθούν εντός του Σεπτεμβρίου.


Επιπλέον, θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση των ληξιπροθέσμων πριν το 2012, οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ για γιατρούς και εργαστήρια.

Για την καταβολή των ληξιπροθέσμων οφειλών μετά την 1/1/2012, που υπολογίζονται σε περίπου 40-50 εκατ. ευρώ, το υπουργείο φέρεται να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία, ώστε εντός Σεπτεμβρίου να εκκαθαριστούν και να πληρωθούν.

Ο κ. Ξανθός φέρεται να δεσμεύθηκε και για άμεση δημιμαθείς του ΦΕΚ για την τρέχουσα παράταση των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, στόχος είναι να μην παραταθούν ξανά οι συμβάσεις που λήγουν στις 30/9, αλλά να υπογραφεί νέα σύμβαση.

Μετά από αυτά, η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει για την πορεία της επίσχεσης.

Πηγή : virus