ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΔΕΕΑΦ

Την εκπόνηση νέου στρατηγικού σχεδίου για την αναβάθμιση του επιστημονικού ρόλου των Φαρμακοποιών , αποφάσισε η νέα Διοίκηση του ΙΔΕΕΑΦ στην πρώτη της συνεδρίαση στην οποία συγκροτήθηκε σε Σώμα.

Πιο συγκεκριμένα η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής :

Ιωάννης Μακρυγιάννης , Πρόεδρος
Αντώνης Αυγερινός , Α΄ Αντιπρόεδρος
Ελένη Σκαλτσά, Β΄ Αντιπρόεδρος
Σεραφείμ Ζήκας, Γραμματέας
Ιωάννης Παπαδόπουλος , Ταμίας

Το ΔΣ αποφάσισε να δημιουργήσει δίκτυο δράσεων και συνεργασιών με όλους τους φαρμακοποιούς σε όποιον τομέα και αν απασχολούνται , τις Φαρμακευτικές σχολές, αλλά και τους φορείς και εκπροσώπους όλων τομέων που έχουν άμεση σχέση με την Φαρμακευτική Επιστήμη (Ομοιοπαθητική, Αρωματοθεραπεία, Φυτοθεραπεία, compounding και Εργαστήρια).

Για τον σκοπό αυτό προγραμματίζεται στο άμεσο μέλλον ανοικτή συνεδρίαση με την συμμετοχή όλων των προαναφερομένων στην οποία από κοινού θα καθορισθούν οι τομείς δράσης .

Στην πρώτη συνεδρίαση του, το ΔΣ αποφάσισε να δρομολογήσει τη νομοθετική μετάβαση του Ινστιτούτου από Α.Ε. σε Ν.Π.Ι.Δ. ώστε να διατηρηθεί ο επιστημονικός χαρακτήρας του σε συνθήκες ακόμη μεγαλύτερης διαφάνειας.

Επίσης ο Ταμίας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, ανέλαβε την ευθύνη της συλλογής της φαρμακευτικής νομοθεσίας που διέπει τις χώρες της Ε.Ε. και αφορά την λειτουργία των Εργαστηρίων και την Πιστοποίηση των Φαρμακοτεχνικών Εργασιών, σε συνεργασία με την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα θα ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες για συνεργασίες και με τις άλλες Φαρμακευτικές Σχολές.

Ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας, αποτελεί πρωταρχικό στόχο των μελών του ΔΣ του ΙΔΕΕΑΦ, έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να έχει την δυνατότητα παροχής υψηλού επίπεδου υπηρεσίες στους Φαρμακοποιούς, για να ανταπεξέλθουν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, χωρίς όμως να απεμπολούν τον κοινωνικό και επιστημονικό τους ρόλο.

Ο Πρόεδρος 

Ιωάννης Μακρυγιάννης