ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ανεξάρτητη κίνηση φαρμακοποιώv - Εκλογές φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας 17/11/2013


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας καλούνται την περίοδο αυτή να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα.
Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, απόρροια της χρεοκοπίας της χώρας μας και της διεθνούς οικονομικής κρίσης , στη δυσκολότερη ίσως τριετία του ελληνικού φαρμακείου.
Καλούμαστε μετά από μία τριετία συνεχών κινητοποιήσεων, απεργιακών αγώνων, αναστολών της πίστωσης προς ασφαλιστικά ταμεία, να χαράξουμε στρατηγική επιβίωσης των φαρμακείων μας, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα αρνητικό για τις ατομικές επιχειρήσεις και προκλητικά ευνοϊκό για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του χώρου της υγείας.
Σε αυτό το ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον ήταν αναμενόμενο να έχουμε μεγάλες απώλειες στο εισόδημά μας και να αγωνιζόμαστε σκληρά για την επιβίωσή μας.

Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να διατηρήσουμε πολλά από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κλάδου μας όπως η σταθερή λιανική τιμή, το σταθερό ποσοστό κέρδους, τα πληθυσμιακά κριτήρια στη χορήγηση αδειών φαρμακείου, τις αποστάσεις, την αποκλειστικότητα πώλησης φαρμάκων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς κ.α. ,τη στιγμή που όλα κατέρρευσαν σε άλλα επαγγέλματα.
Εμείς στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας πιστεύουμε ότι αγωνιστήκαμε αυτήν την τριετία τηρώντας δημοκρατικές διαδικασίες με συνέπεια, λογική, διπλωματία και σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας αλλά κυρίως στον Έλληνα πολίτη.
Πιστεύουμε ότι οι κινητοποιήσεις μας διακρίθηκαν από τη λογική της κοινωνικής ευαισθησίας και είχαν αρχή, μέση και τέλος σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης.Θεωρούμε ότι κανένας αγώνας σε δικαιώνεται εάν μετατρέψεις σε εχθρό τον πελάτη σου, ο οποίος διέρχεται επίσης μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, είναι άνεργος, (900 νέοι άνεργοι κάθε μέρα στη χώρα μας) και απελπισμένος.
Με αυτή τη νοοτροπία διαχειριστήκαμε τα θέματα του Φαρμακευτικού μας Συλλόγου και ζητούμε εκ νέου την ψήφο σας για τις επερχόμενες εκλογές στις 17 Νοεμβρίου 2013.
Δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και τον Ιατρικό Σύλλογο το «κοινωνικό φαρμακείο», το οποίο έχει προσφέρει τα μέγιστα στις αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες.
Επίσης το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας εργάστηκε σοβαρά αυτή την τριετία και αντιμετώπισε επιτυχημένα περιπτώσεις συναδέλφων που είχαν υποπέσει σε Πειθαρχικά παραπτώματα.
Κραυγές υπέρ το δέον αγωνιστικές, αντιπολιτευτικές, συνηθίσαμε να ακούμε, χωρίς να συνοδεύονται πάντως από καμία συγκεκριμένη πρόταση.
Ας μη ξεχνάμε ότι από υπέρ-αγωνιστές και «υπεράνω κομμάτων ήρωες» οδηγήθηκε η Αττική στην καταστροφική απελευθέρωση του ωραρίου και στην οικονομική εξαθλίωση από τη δίμηνη αποχή εκτέλεσης συνταγών.
Όσοι αυτοαποκαλούνται ηθικοί, έντιμοι και αξιοπρεπείς και ο κόσμος τους είναι γεμάτος δωσίλογους ,λαμόγια και προδότες, παραμένουν χρήσιμοι, μιας και δεν περισσεύει κανείς στην προσπάθεια να επιβιώσουμε επαγγελματικά και να αναβαθμιστούμε επιστημονικά ως λειτουργοί της υγείας στο νέο σκηνικό που στήνεται πανευρωπαϊκά.
Εμείς στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να διαχειριζόμαστε σε τοπικό επίπεδο τα προβλήματα που προκύπτουν, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Συνεταιρισμό ΜΑΣ, ο οποίος διαχειρίζεται τα δικά ΜΑΣ χρήματα, κεφάλαια και φάρμακα και αποτελεί αυτονόητο συνδετικό κρίκο των φαρμακοποιών που σέβονται την ύπαρξη τους ,και όσα έχουν χτίσει με κόπο και οικονομικές θυσίες .
Ευελπιστούμε με τη δική σας ψήφο και συμμετοχή στα κοινά να αγωνιστούμε και την ερχόμενη τριετία η οποία θα είναι εξίσου κρίσιμη με την προηγούμενη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Γεωργιάδης Χαράλαμπος
Θεοδωρίδης Βαλεντίνος
Κουρτσοπούλου Άννα-Μαρία
Κωνσταντινίδης Ανδρέας
Μπότσης Πέτρος
Ρακιτζή Αναστασία
Τάτση Χριστίνα
Κοκκίνης Παντελής
Δημητριάδου Αναστασία
Λιάρος Ιωάννης
Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος
Κηπουρίδης Μιχάλης
Χατζησάββα Γαβριέλα
Σεραφειμίδης Στέφανος