ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ανακοίνωση της ΑΕΣΠ με αφορφή την ΓΣ του ΠΦΣ στις 2/11/2013

Η Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη (ΑΕΣΠ) χαιρετίζει την απόφαση της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την εκκίνηση της διαδικασίας ίδρυσης του «Επαγγελματικού Ταμείου Φαρμακοποιών».
Είναι μια απόφαση πολύ μεγάλης σημασίας, που διασφαλίζει τους πόρους του Π.Φ.Σ. και αφορά την τωρινή γενιά φαρμακοποιών αλλά κυρίως τους νεότερους συναδέλφους που πλήττονται από το σημερινό ασφαλιστικό σύστημα. Είναι μια απόφαση που αφορά το μέλλον των Φαρμακοποιών και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης στους νέους.
Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. ολοκλήρωσε την 1η φάση της πολύπλοκης αυτής διαδικασίας που κράτησε περισσότερο από 1 χρόνο.
Δυστυχώς υπήρξαν και φωνές και τάσεις που επιχείρησαν «να ρίξουν την μπάλα στην κερκίδα» με το πρόσχημα της αναβολής λήψης απόφασης. Όμως το χειρότερο είναι ότι κάποιοι αποχώρησαν «διακριτικά» αποφεύγοντας καν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά.
Ο κ. Λουράντος αρκέστηκε σε μια γραπτή παραληρηματική απολογία – 24 ώρες αργότερα - επικρίνοντας και κατακρίνοντας τους πάντες που είχαν το θάρρος ονομαστικής ψηφοφορίας, ψηφίζοντας υπέρ ή κατά.
Αναρωτιόμαστε γιατί δεν τα είπε όλα αυτά ενώπιον της Γ.Σ.; Αυτός είναι ο σεβασμός του στα όργανα; Eτσι εκδηλώνει το ενδιαφέρον του, κυρίως για τους νέους συναδέλφους ;

Oι μάσκες πέφτουν καθημερινά …



Ευτυχώς αρκετοί από τους στενούς του συνεργάτες δεν ακολούθησαν αυτή την τακτική υπεκφυγής και παρέμειναν στην αίθουσα, ψηφίζοντας μάλιστα υπέρ της ίδρυσης του Επαγγελματικού Ταμείου.

Συνάδελφοι,

Έχουμε υποχρέωση στις σημερινές γενιές αλλά κυρίως στις επερχόμενες, να στηρίξουμε τον Φαρμακοποιό και να διαφυλάξουμε τα χρήματα του. Τα θεμέλια μπήκαν. Στο χέρι μας είναι, υπεύθυνα και χωρίς άκριτες συνδικαλιστικές κραυγές, να συνεχίσουμε.

Εμείς συνεχίζουμε.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ