ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του φαρμακοποιού στις 13/6/12


«Καλησπέρα σας.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του φαρμακοποιού, που δολοφονήθηκε στις 13 Ιουνίου το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη, συστηματική και συνδυαστική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στην υπόθεση εμπλέκονται έξι (6) άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.


Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο άντρες- αδέρφια και μία γυναίκα, ηλικίας 23, 25 και 18 ετών αντίστοιχα, και τρεις υπηκόους Αλβανίας, δύο άντρες και μία γυναίκα, ηλικίας 29, 33 και 26 ετών αντίστοιχα.

Χθες το πρωί, προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι τρεις Έλληνες και οι δύο από τους τρεις υπηκόους Αλβανίας (η 26χρονη και ο 29χρονος), ενώ χθες το βράδυ συνελήφθη στην περιοχή της Ομόνοιας και ο τρίτος υπήκοος Αλβανίας (33χρονος).
Κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, καθώς από τον φαρμακοποιό είχαν αφαιρέσει τσάντα που κρατούσε, με άγνωστο χρηματικό ποσό.

Τη μέρα εκείνη, ο ένας εκ των δραστών αφού πυροβόλησε και σκότωσε τον φαρμακοποιό, του αφαίρεσε την τσάντα που κρατούσε και αφού επιβιβάστηκε σε κίτρινο αυτοκίνητο συγκεκριμένης μάρκας, όπου τον ανέμενε συνεργός του, εξαφανίστηκαν.

Στον τόπο της ανθρωποκτονίας, κοντά στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, είχαν βρεθεί πεταμένα, μεταξύ άλλων, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια.
Στα γάντια, όπως προέκυψε από την έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, εντοπίστηκε στο εξωτερικό μέρος τους βιολογικό υλικό του φαρμακοποιού, ενώ στο εσωτερικό βιολογικό υλικό αγνώστων ανδρών.
Με το παραπάνω βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε δείγμα αντίστοιχου υλικού, που λήφθηκε από τον 29χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Τρεις μέρες μετά την ανθρωποκτονία και συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Ιουνίου, βρέθηκε στη Νέα Κηφισιά, ολοσχερώς καμένο, ένα κίτρινο αυτοκίνητο ίδιας μάρκας με εκείνο που είχαν διαφύγει μετά τη δολοφονία του φαρμακοποιού οι δράστες.
Από την έρευνα, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ανήκε στην 26χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία είχε καταγγείλει την κλοπή του λίγες ώρες μετά τη δολοφονία.

Ειδικότερα,
  • Ο 29χρονος και ο 33χρονος, υπήκοοι Αλβανίας, ήταν εκείνοι που αποφάσισαν και πραγματοποίησαν τη ληστεία.
  • Η 26χρονη υπήκοος Αλβανίας, φίλη του παραπάνω 29χρονου, κατέθεσε ψευδώς αφενός μεν πως εκείνος βρισκόταν μαζί της την ημέρα της ανθρωποκτονίας, αφετέρου δε - κατόπιν συνεννόησης μαζί του- την κλοπή του οχήματός της, ώστε να ενισχύσει το άλλοθί του και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της Αστυνομίας.
  • Τέλος, ο 23χρονος ημεδαπός ήταν εκείνος που μετέφερε το αυτοκίνητο της διαφυγής των δραστών σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς, όπου αφού το περιέλουσε με πετρέλαιο, στη συνέχεια το έκαψε, ώστε να εξαφανίσει κάθε ίχνος.
  • Μαζί του βρίσκονταν ο 25χρονος αδερφός του και η 18χρονη φίλη του.
Σε βάρος των τριών υπηκόων Αλβανίας (29χρονου, 33χρονου και 26χρονης), καθώς και του 23χρονου Έλληνα έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και κρατούνται.
Οι άλλοι δύο Έλληνες (18χρονη και 25χρονος) κατηγορούνται για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.»