ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σκληρό παζάρι για τη δραστική, τριβές στην κυβέρνηση


Στροφή 180 μοιρών έκανε η κυβέρνηση στο θέμα της δραστικής

Τελικά θα παραμείνει η τροπολογία.

Σε ένα σκληρό παζάρι έχει εξελιχθεί η ιστορία με την περιβόητη τροπολογία για την συνταγογράφηση δραστικής ουσίας από τους γιατρούς και όχι των εμπορικών σκευασμάτων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ.Α.Λοβέρδος κι ο Υπ.Εργασίας κ.Κουτρουμάνης φάνηκαν χθες το βράδυ μετά από έντονες πιέσεις που τους ασκήθηκαν από το σύνολο των φαρμακοβιομηχανιώνολυεθνικών 
και μη) να υπαναχωρούν προς την απόσυρση της τροπολογίας λυτρώνοντας ταυτόχρονα τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους ιατρικούς επισκέπτες που βλέπουν το φάσμα της ανεργίας να εξαπλώνεται προς το μέρος τους σε μια τέτοια εξέλιξηΜάλιστα το προεδρείο του σωματείου των ιατρικών επισκεπτών έστειλε επιστολή-έκκληση προς την κυβέρνηση για να επανεξετασθεί το ζήτημα. Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν όταν ενημερώθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ο οποίος απείλησε τον Α.Λοβέρδο ότι μαζί με την απόσυρση της τροπολογίας μπορεί ταυτόχρονα να υπογράψει και την παραίτησή του από υπουργός!

Το πόκερ μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχανιών έχει άλλο ένα επεισόδιο σήμερα, καθώς αυτή τη στιγμή συναντώνται εκ νέου οι δυο πλευρές σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.Το αντίτιμο του μεγάλου rebate (θα κλειδώσει μάλλον στο 8%) δεν φαίνεται να είναι αρκετό καθώς η οδηγία για την τροπολογία έχει έρθει απευθείας από την τρόικα και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει τελείως από το τραπέζι...
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κάλεσε τις εταιρείες φαρμακοβιομηχανίας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Μάλιστα δήλωσε πως πρόκειται να εμμείνει στην τροπολογία η οποία προβλέπει συνταγογράφηση φαρμάκων βάσει της δραστικής ουσίας και όχι της εμπορικής ονομασίας, σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία.
«Δεν ήταν και δεν είναι στόχος μας, να δημιουργήσουμε πρόβλημα στη βιομηχανία, αλλά δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία να επιτευχθεί συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι προτίθεται εφόσον συμφωνήσουν και οι εταιρείες να αποσύρει την τροπολογία και να διευθετηθεί η λύση του κλιμακωτού ριμπέιτ. Τέλος κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να παραστούν στη συνάντηση με τους 2 συνδέσμους του χώρου της φαρμακοβιομηχανίας, ώστε η συνάντηση και η όποια συμφωνία να γίνει υπό διακομματική παρουσία.
Πηγές: stithoskopio.blogspot.com, NET FM