ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έναρξη προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του Παχέος Εντέρου - Εγχειρίδιο οδηγιών

Διαβάστε την ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2024
Αριθμ. Πρωτ. 4303



Προς : Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

Θέμα: «Έναρξη προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του Παχέος Εντέρου»


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως μας ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου ξεκινάει από σήμερα. Συγκεκριμένα, εντός της ημέρας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνεται η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών tests και η καταχώρηση των αποτελεσμάτων για τα φαρμακεία που έχουν υπογράψει την σύμβαση και έχουν ήδη πιστοποιηθεί τα οποία είναι περίπου 6.000. Τα φαρμακεία με εκκρεμότητες ή που δεν έχουν αποστείλει τη σύμβαση υπογεγραμμένη ανέρχονται στα 2.300, και τα οποία όταν επιλυθούν οι εκκρεμότητες τους θα ενταχθούν και αυτά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος ανέρχονται στα 3.000.000. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας η ένταξη των ΑΜΚΑ των δικαιούχων γίνεται σταδιακά και ανά γεωγραφική περιοχή. Ενημερωτικά μηνύματα λαμβάνουν όσοι δικαιούχοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, ενώ φυσικά το δωρεάν αυτοδιαγνωστικό test δικαιούνται και όσοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, αρκεί να πληρούν το ηλικιακό κριτήριο των 50-69 ετών. Οι δικαιούχοι αυτοί που πληρούν τα κριτήρια θα ταυτοποιούνται στη σχετική Πλατφόρμα μέσω του ΑΜΚΑ τους.

Η σταδιακή ένταξη των ΑΜΚΑ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο του Π.Φ.Σ. και του ΙΔΕΕΑΦ και στο site του ΙΔΕΕΑΦ υπάρχει αναρτημένο το σχετικό βίντεο με τις οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας, ενώ επισυνάπτεται και το σχετικό εγχειρίδιο.


Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ



Εγχειρίδιο οδηγιών