ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Εσφαλμένες τιμές ΜΗΣΥΦΑ κατά την εκτέλεση των ηλεκτρονικών συνταγών

Ο ΠΦΣ, με επιστολή του προς το Υπ. Υγείας, ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2023
Αριθμ. Πρωτ. 1377


Προς : Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε τα σκευάσματα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των ΜΗΣΥΦΑ, υπόκεινται σε ανατιμήσεις με ευθύνη των KAK, οι οποίοι διαμορφώνουν τις χονδρικές τιμές πώλησης αυτών. Ακολούθως, οι τιμές λιανικής πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ διαμορφώνονται αναλόγως, όταν αυτά διατίθενται ελεύθερα από τα φαρμακεία.

Παρατηρήθηκε ωστόσο το φαινόμενο οι τιμές συγκεκριμένων σκευασμάτων εξ’ αυτών στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ - για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες συνταγογραφούνται για εγκεκριμένες ενδείξεις - να παραμένουν αμετάβλητες το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρά την αύξηση των χονδρικών τιμών τους, όπως αυτές προκύπτουν από τα Δελτία Τιμών ΜΗΣΥΦΑ του Υπουργείου.

Με την επιστολή μας προς το Υπουργείο Υγείας την οποία επισυνάπτουμε, ζητήσαμε την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα έτσι όπως σας το αναφέραμε στην επιστολή μας, οποιαδήποτε ηλεκτρονική συνταγή με ΜΗΣΥΦΑ θεωρείται προβληματική και μη νόμιμη ως προς την εκτέλεσή της και ο ασθενής θα καταβάλλει εξ ολοκλήρου την αξία του σκευάσματος ΜΗΣΥΦΑ, που θα αναγράφεται στη σχετική ηλεκτρονική συνταγή. Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη, σχετικά με το ζήτημα αυτό.


Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΦΑΡΜ. ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Σ.Η.Σ