ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Πλεύρης: Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα εμβόλια για τις παραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5



Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.


Η Ελλάδα έχει παραλάβει παρτίδες με τα νέα εμβόλια που αφορούν την υποπαραλλαγή Όμικρον 1. Τις επόμενες εβδομάδες, θα υπάρξουν και εμβόλια για τις παραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5.

Αυτά ανέφερε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά την επίσκεψή του, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

  
Σύμφωνα με τον υπουργό, ήδη γίνεται η προετοιμασία για τη χορήγησή τους. Έσπευσε, πάντως, να ξεκαθαρίσει πως το καλύτερο εμβόλιο, είναι το εμβόλιο που υπάρχει.

"Οι οδηγίες είναι σαφείς: Οι πολίτες που κινδυνεύουν είναι οι άνω των 60 ή ευάλωτοι, πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που υπάρχει και σε κάθε περίπτωση με τα επικαιροποιημένα εμβόλια διασφαλίζουμε ακόμα καλύτερη προστασία απέναντι στον κορωνοϊό", ανέφερε.

Ερωτηθείς για το ξεκίνημα της λειτουργίας των σχολείων, απάντησε: "Όπως και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και στα σχολεία προσπαθούμε να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά στην κανονικότητα, πλέον έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, έχουμε εμβόλια, έχουμε αντιικά φάρμακα, έχουμε μια καλύτερη γνώση στον κορωνοϊό και αντίστοιχα μπορούμε με προσοχή να επιστρέψουμε στην κανονικότητα".

Νοσοκομεία

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία βρίσκεται και εκείνη στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στις επισκέψεις σε νοσοκομεία της πόλης.

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" είδε τη μελέτη για την αναβάθμιση της παρούσας δομής αλλά και μια προμελέτη για μία νέα πτέρυγα του νοσοκομείου.

"Το ΓΝΘ 'Άγιος Παύλος' βοήθησε πάρα πολύ στην περίοδο της COVID και συνεχίζει να βοηθάει καθημερινά. Είναι ένα νοσοκομείο αιχμής για την Θεσσαλονίκη που θέλουμε να στηρίξουμε", ανέφερε.


Πηγή : iatronet