ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Διάθεση ενός self test στους πολίτες άνω των 18 ετών - Έκδοση Πιστοποιητικού Νόσησης κατόπιν διενέργειας μοριακού ελέγχου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2021
Αρ. Πρωτ. 5281



Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Θέμα: «Διάθεση ενός self test στους πολίτες άνω των 18 ετών- Έκδοση Πιστοποιητικού Νόσησης κατόπιν διενέργειας μοριακού ελέγχου»


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  • Διάθεση ενός (1) δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών από τη Δευτέρα 6.12 μέχρι και το Σάββατο 11.12
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ στις 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα:

Θα διανεμηθεί ένα (1) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 18, από τη Δευτέρα 6/12 και ώρα 8:00 έως και το Σάββατο 11/12 και ώρα 17:00.
  • ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι εμβολιασμένοι πολίτες αλλά
  • ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από το Σύστημα Διάθεσης Self- Test όσοι έλαβαν self test το προηγούμενο διάστημα (από 17/11 έως 27/11).
H ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ αναφέρει και οδηγίες που με κανένα τρόπο δεν θα ακολουθήσουμε. Κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, κάποιοι σχεδιάζουν χωρίς να έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα!! Δεν θα εκτυπώσουμε το φύλλο οδηγιών, δεν θα διαθέσουμε φύλλα οδηγιών, δεν θα φωτοτυπήσουμε φύλλα οδηγιών . Ας είχαν προβλέψει όσοι σχεδίαζαν αυτή την βιαστική ενέργεια τα αυτοδιαγνωστικά tests να είχαν διατεθεί σε ατομικές συσκευασίες και να είχαν προβλέψει να χορηγηθούν 2 Self tests σε κάθε δικαιούχο ώστε να καλυφθεί και η πρώτη εβδομάδα του καινούριου χρόνου.

Έκδοση Πιστοποιητικού Νόσησης κατόπιν διενέργειας μοριακού ελέγχου PCR
Σύμφωνα με ανακοίνωση στην πλατφόρμα ενημέρωσης του Εθνικού Μητρώου Aσθενών με covid-19, η οποία αναρτήθηκε Πέμπτη 02/12/2021:

«Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, τίθεται από σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 η δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού νόσησης COVID-19, ΜΟΝΟ εφόσον προκύπτει θετικό αποτέλεσμα από Τεστ Ανίχνευσης Κορωνοϊού με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR).»

H ανακοίνωση προήλθε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης της ίδιας μέρας. Αυτό σημαίνει ότι τα θετικά αποτελέσματα των rapid tests θα πρέπει να παραπέμπονται για PCR. Στην πλατφόρμα gov.gr έχει αναρτηθεί η ακόλουθη ανακοίνωση:


Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19

Μπορείτε να λάβετε βεβαίωση θετικού αποτελέσματος σε διαγνωστικό ελέγχο κορωνοϊού COVID-19. Από τις 2 Δεκεμβρίου 2021, η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί αποκλειστικά για διαγνωστικούς ελέγχους PCR.


Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ