ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ενημέρωση από ΦΣΘ για εμβολιασμούς φαρμακοποιών και εργαζομένων σε φαρμακεία κατά της COVID-19

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ 3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171
A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 23 Φεβρουαρίου 2021
AΡΙΘΜ. Πρωτ: 21-00317


Προς: Φαρμακοποιούς ΦΣΘ

Θέμα: «Ενημέρωση για εμβολιασμούς κατά της COVID-19»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας στέκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων μας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και συμμετέχοντας σε δράσεις που στόχο έχουν την προστασία της υγείας τους και τη διασφάλιση των συμφερόντων του κλάδου.

Όπως έγινε αντιληπτό, ο εμβολιασμός των εργαζομένων στα φαρμακεία του ΦΣΘ έχει καθυστερήσει αρκετά σε σχέση με τις αρχικές υποσχέσεις της πολιτείας κυρίως εξαιτίας της μειωμένης ροής εμβολίων στη χώρα μας.

Ο ΦΣΘ, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ενταχθούν φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι-εφόσον το επιθυμούν- ως αναπληρώσεις στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι φαρμακοποιοί και βοηθοί/εργαζόμενοι σε φαρμακεία του ΦΣΘ ακόμη δεν έχουν κλείσει ραντεβού και μέχρι να ανοίξει η πλατφόρμα για τα ΑΜΚΑ τους, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν ραντεβού, αλλά αναπληρώνοντας ραντεβού και/ή δόσεις, όπως έγινε με τα Σώματα Ασφαλείας (στρατιωτικοί, αστυνομικοί). Επισημαίνουμε ότι η ενημέρωση γίνεται από το εκάστοτε εμβολιαστικό κέντρο και λόγω των συνθηκών φύλαξης των δόσεων απαιτείται ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ από τον προς εμβολιασμό συνάδελφο, της τάξεως των λίγων ωρών.

Για ακόμη μία φορά ο Σύλλογός μας επιδεικνύει ετοιμότητα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την προστασία των συναδέλφων μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία.


Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΟΣΕΣ