ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ήρθε νέα παρτίδα δόσεων εμβολίων στην Ελλάδα - Πόσες αναμένονται μέχρι τέλη Γενάρη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ανακοίνωσε ότι μέσα στον Γενάρη η Ελλάδα θα λάβει 424.624 δόσεις εμβολίων. Στο μεταξύ σήμερα ήρθε νέα παρτίδα εμβολίων στη χώρα μας.

Γιώργος Παπαϊωάννου, αναδημοσίευση από news4health.gr

«Μέσα στον Ιανουάριο, μέσω των συμφωνιών που έχει συνάψει η Ε.Ε. με την Moderna και την Pfizer, η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια και οι δόσεις αυτές θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα ήρθε στην Ελλάδα μία ακόμη παρτίδα δόσεων. Σύμφωνα με τον Γ.Γ. της ΠΦΥ, Μάριο Θεμιστοκλέους κάθε εβδομάδα θα λαμβάνουμε 85 χιλιάδες δόσεις. Η σημερινή παρτίδα έφτασε στο Βενιζέλος και με πτήσεις κατευθύνθηκε σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη έφτασαν 20 χιλιάδες δόσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει αριθμό δόσεων που επαρκεί για 15 χιλιάδες άτομα. 


Ο αριθμός των εμβολιασθέντων στην Ελλάδα

Ο κ. Ταραντίλης ανέφερε ότι μέχρι τις 10 Γενάρη έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού 44.620 στην Eλλάδα, δηλαδή το 0,42% του πληθυσμού ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 0,31%.

«Ο εμβολιασμός προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.