Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη – Lockdown: Ο ΦΣΘ αποφασίζει το ωράριο για τα φαρμακεία

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες εάν θα εισηγηθεί αλλαγή

M.K.

Απόψε το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει εισήγηση στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης, με δεδομένο ότι η πόλη μπαίνει από αύριο το πρωί σε τοπικό lockdown.

Εάν τελικά αποφασιστεί αλλαγή, τότε θα ζητηθεί αύριο έγκριση της απόφασης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του προηγούμενου lockdown, την άνοιξη, το ωράριο είχε αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα τα φαρμακεία ήταν τότε ανοιχτά καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ από τις πέντε και μετά λειτουργούσε αυξημένος αριθμός εφημερευόντων και τα διανυκτερεύοντα. Ο λόγος που είχε γίνει αυτό σύμφωνα με τον ΦΣΘ ήταν επειδή πολλοί πολίτες που επέστρεφαν από την εργασία τους το μεσημέρι, το μεσοδιάστημα που τα φαρμακεία ήταν κλειστά (2μ.μ.-5μ.μ.), επέλεγαν να μην ξαναβγούν. "Με το συνεχές ωράριο περιορίζονται οι μετακινήσεις τόσο των πολιτών όσο και των φαρμακοποιών, που είναι το ζητούμενο του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας", ανέφερε τότε ο ΦΣΘ.

Από τις 4 Μαΐου το ωράριο είχε επανέλθει στα όσα ίσχυαν πριν την απαγόρευση.

Πηγή: typosthes.gr