ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ένας μήνας μετά τον Ιανό: Ενημερωτική επιστολή του ΦΣ Καρδίτσας

Το Σάββατο της 19/9/2020, ο καταστροφικός μεσογειακός κυκλώνας Ιανός έπληξε τον νομό Καρδίτσας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του. Ολόκληρος ο νομός έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι καταστροφές που άφησε πίσω του είναι ανυπολόγιστες σε όλα τα επίπεδα. Καταστροφές τόσο σε όλο τον παραγωγικό ιστό του νομού όσο και σε ιδιωτικές περιουσίες. Το τραγικότερο όλων, θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Ανάμεσά τους, δυστυχώς, μία νεαρή συνάδελφος, μέλος του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου.

Ένα μήνα μετά, ο νομός Καρδίτσας μετρά ακόμα τις πληγές του, προσπαθώντας συνάμα να επανέλθει σε μια όσο το δυνατόν κανονικότητα. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό θα πάρει καιρό. Τα προβλήματα τεράστια.

Από το κάδρο αυτό, δεν έμειναν έξω τα φαρμακεία του νομού. Συγκεκριμένα τα φαρμακεία περιφερειακά της πόλης της Καρδίτσας στάθηκαν όρθια, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αντίθετα, τα φαρμακεία της πόλης της Καρδίτσας, σε ποσοστό που αγγίζει το 80% του συνόλου της πόλης, υπέστησαν τεράστιες καταστροφές τόσο σε φαρμακευτικά σκευάσματα, όσο και σε θέματα υποδομής φαρμακείου, καθώς επίσης και σε ό,τι αφορά την μηχανοργάνωση αυτού. Τα περισσότερα από αυτά παρέμειναν κλειστά για μία ολόκληρη εβδομάδα μετά το πέρασμα του κυκλώνα. Κάποια από αυτά για να επαναλειτουργήσουν χρειάστηκε ακόμα περισσότερο.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καρδίτσας από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στους πληγέντες συναδέλφους. Βρισκόταν καθημερινά, με διαρκείς ενημερώσεις με κάθε πρόσφορο τρόπο, ακόμα και με φυσική παρουσία πόρτα-πόρτα, όταν αυτό καθίστατο αναγκαίο, στο πλευρό τους καθοδηγώντας τους συμβουλευτικά στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που προέκυπταν καθημερινά. Παράλληλα, προς την κατεύθυνση αυτή, πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες συναντήσεις με Περιφέρεια και Δήμο, αλλά και με όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.

Αρωγός στάθηκε από την πρώτη στιγμή και στους πολίτες της πόλης της Καρδίτσας. Δώσαμε μια υπόσχεση. Να μην λείψει ούτε λεπτό στον πολίτη αυτής της πόλης, πάρα τις πρωτοφανείς αντίξοες συνθήκες, η πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό που διακινούμε, το φάρμακο. Μέχρι στιγμής την υπόσχεση αυτή την τηρήσαμε και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να την τηρούμε. Το παραπάνω το πετύχαμε με αλλαγές, κάθε φορά που αυτό ήταν αναγκαίο, σε διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καρδίτσας ενεργεί αδιαλείπτως σε όλα τα επίπεδα προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των ζημιών που υπέστησαν τα μέλη του.

Στο πλευρό μας, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται το δευτεροβάθμιο όργανό μας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Με αφορμή το παρόν, μας δίδεται η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη στήριξη σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για το σύλλογό μας.

Από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα, βαθειά συγκινητικό είναι το αίσθημα συναδελφικής αλληλεγγύης που εισπράττουμε καθημερινά από φαρμακευτικούς συλλόγους ανά την επικράτεια και από μεμονωμένους συναδέλφους, καθώς επίσης και από διάφορους φορείς και οργανώσεις . Ένα αίσθημα το οποίο εκφράζεται ποικιλοτρόπως, είτε με δύο ζεστά λόγια συμπαράστασης, είτε με πρόθεση αποστολής οικονομικής ενίσχυσης. Για εμάς είναι εξίσου σημαντικά και τα δύο. Δια τον λόγο αυτό, κι έπειτα από αλλεπάλληλες ευχάριστες "οχλήσεις", ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καρδίτσας έλαβε την πρωτοβουλία και δημιούργησε έναν λογαριασμό "ειδικού σκοπού", ο οποίος θα παραμείνει ανοικτός για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μετά το πέρας του οποίου θα απενεργοποιηθεί, και αφού προηγουμένως διανεμηθεί το ποσό το οποίο θα συγκεντρωθεί εκεί προς τους πληγέντες συναδέλφους-μέλη του συλλόγου μας. Ο προαναφερθείς λογαριασμός είναι ήδη διαθέσιμος σε οιονδήποτε επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά στο εξής

IBAN: GR 80 0172 6050 0056 0510 0927 346, ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς και εκ των προτέρων, εκ μέρους όλων των πληγέντων συναδέλφων-μελών του συλλόγου μας.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Εκ του Δ.Σ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΓΑΤΣΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Φ.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Φ.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ