ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Η θέση του Δ.Σ. του Φ.Σ.Δωδεκανήσου για την υποψηφιότητα Φουτούλη στις εκλογές του Π.Φ.Σ.

Συνάδελφοι,

Δεν περιμέναμε ότι μια τόσο απρόσμενη όσο και ευχάριστη συνάντηση στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις 04-07-20 με έναν νέο εκλέκτορα, τον φαρμακοποιό Θεόδωρο Κόκκαλη του Φ.Σ. Λάρισας, θα καταδείκνυε με τον πιο εμφατικό τρόπο την παθογένεια και τον εκφυλισμό του Συνδικαλιστικού μας κινήματος, όπως προκύπτει από σχόλια σε ανάρτησή του σε ομάδα φαρμακοποιών στο facebook.


Οι επισημάνσεις του φαρμακοποιού για το ακριτικό Καστελόριζο απεικονίζουν την κοινωνική δράση των φαρμακοποιών που δυστυχώς αποσιωπάται, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί στόχο για όλους.

Οι δράσεις αυτές και άλλες κοινωνικές που σας αναφέρουμε ενδεικτικά:

1. Xορήγηση φαρμάκων σε ακριτικά νησιά

2. Δενδροφυτεύσεις χιλίων δενδρυλλίων

3. Εκπαιδευτικά προγράμματα βιωματικής μάθησης φαρμακευτικών βοτάνων με την συμμετοχή μαθητών

4. Δημιουργία και εξοπλισμός ιατρείου στις δικαστικές φυλακές της Κω

5. Εξοπλισμός εργαστηρίου πληροφορικής στο ορφανοτροφείο Ρόδου

6. Χορήγηση υγειονομικού υλικού σε ΕΚΑΒ-ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΣΤΡΑΤΟ

7. Μέγας χορηγός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρατρίαθλου


για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου είναι η καθημερινότητα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμβάλουμε σε αυτό το πλάνο. Αυτά λοιπόν είναι τα έργα και οι μέρες του Φ.Σ.Δ και όχι του Φωτούλη (Φουτούλη το ορθό).

Όσο και αν σας ξενίζει το γεγονός, ο Φ.Σ.Δ είναι ένας σύλλογος αρχών και ο πρόεδρος πάντα δημόσια και όχι παρασκηνιακά, εκφράζει και τοποθετείται σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Δ.Σ. ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, εκφράζει αποκλειστικά το συλλογικό συμφέρον των φαρμακοποιών και ο ρόλος του προέδρου είναι απόλυτα ταυτισμένος σε αυτό.

Οι βαρύγδουπες εκφράσεις “τον παραίτησαν” (τάδε έφη Ξανθόπουλος), είναι εντελώς άστοχες και απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Η τότε παραίτησή του έγινε μετά από συνεννόηση με το Δ.Σ. του Φ.Σ.Δ χωρίς να υποκρύπτεται καμία σκοπιμότητα. Η ηθική, η συλλογικότητα για εμάς, παίζει σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση των θεμάτων και στην λήψη αποφάσεων.

Ελπίζουμε και οι πλέον δύσπιστοι να δείξουν την αντίστοιχη ευρύτητα πνεύματος και να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

Αφού σας ευχαριστήσουμε για το βήμα που μας δίνετε για να ακούσετε τις απόψεις μας, ο Φ.Σ.Δ στηρίζει ανεπιφύλακτα την Α.Ε.Σ.Π και την κάθοδο του προέδρου του ΦΟΥΤΟΥΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ σε αυτήν ως υποψηφίου.


Εκ του Φ.Σ.Δωδεκανήσου