Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Koρονοϊός Ελλάδα : 78 νέα κρούσματα - 22 νεκροί

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 821.

Ο αριθμός όσων νοσηλεύονται ανέρχονται σε 134, 60% εκ των οποίων είναι άνδρες. Στους 53 είναι ο αριθμός όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

Η μέση ηλικία είναι τα 67 έτη ανέφερε τονίζοντας ότι οι περισσότεροι είναι άνδρες και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Όπως πρόσθεσε δεν υπάρχει εκθετική αύξηση της νόσου. Οι επίσημα καταγεγραμμένοι θάνατοι από τον ιό ανέρχονται σε 22, 18 άνδρες και 4 γυναίκες. Οι 21 είχαν υποκείμενο νόσημα. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως πριν από λίγο ενημερώθηκε και για ακόμη ένα θάνατο στο ΠΑΓΝΗ.

Από τους νεκρούς οι 18 ήταν άνδρες και 4 γυναίκες. 36 άτομα έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Τέλος σημείωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.000 τεστ.

Ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία, και φυσικά μπορεί να υπάρχουν σοβαρά κρούσματα και σε νέους, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ακόμη και αν εκδηλώσουν ελαφρά συμπτώματα, θα πρέπει να παρακολουθούν στενά την υγεία τους, με συνεχή επικοινωνία με το γιατρό και να τηρούν αυστηρά κριτήρια ασφάλειας, με απόσταση από όσους ζουν μαζί τους, με σχολαστική καθαριότητα αντικειμένων και προσωπική υγιεινή. 

Τα άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι θα κολλήσουν ή έχουν ήδη κολλήσει, σημείωσε για αυτό θα πρέπει να μένουν και οι ίδιοι σε κατ' οίκον περιορισμό για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Πηγή: news4health.gr