ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Επιστολή ΦΣΘ προς τον ΠΦΣ για τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων εξαιτίας κορωνοϊού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ 3601/1928-8314/1938  Ν.Δ. 171
A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2020  
AΡΙΘΜ. Πρωτ: 483


Προς: Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Θέμα: "Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων εξαιτίας κορωνοϊού"


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Ελληνικό φαρμακείο έχει σταθεί μέχρι στιγμής στο ύψος των περιστάσεων, στις πιο δύσκολες συνθήκες που περνά η ανθρωπότητα τις τελευταίες δεκαετίες. Με την ίδια διάθεση θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να αισθάνονται οι συμπολίτες μας τη βεβαιότητα της απρόσκοπτης πρόσβασής τους στην φαρμακευτική περίθαλψη.

Γνωρίζοντας ότι τα δεδομένα στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τον κορωνοϊό αλλάζουν μέρα με τη μέρα, σας καλούμε να εξετάσετε και να παρέμβετε στη δυνατότητα των φαρμακείων να λειτουργήσουν με διαφορετικό ωράριο στην περίπτωση που ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα από την Κυβέρνηση και περιοριστεί η κυκλοφορία. Πρέπει να λάβουμε όλοι υπόψη μας ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι γυναίκες που κατά τεκμήριο αποτελούν πιο εύκολους στόχους για τους κακοποιούς όπως και το γεγονός ότι τα περισσότερα φαρμακεία είναι τα μοναδικά ανοικτά καταστήματα σε ολόκληρες γειτονιές ή χωριά.

Με βάση τα παραπάνω, προτείνουμε συνεχόμενο οκτάωρο ωράριο λειτουργίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και στη συνέχεια αυξημένο αριθμό εφημερευόντων φαρμακείων μέχρι τις 9 που αρχίζουν οι διανυκτερεύσεις. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας στις φαρμακευτικές τους ανάγκες και θα μειώσουμε τις πιθανότητες εκνόμων ενεργειών σε βάρος συναδέλφων.

Επίσης, λόγω των ειδικών κι απρόβλεπτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, ζητάμε τη δυνατότητα υπαναχώρησης από τις δηλώσεις διευρυμένου ωραρίου των φαρμακοποιών που το επιθυμούν για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου.

Επιπλέον παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την κίνηση των φαρμακοποιών προς και από τα φαρμακεία τους σε περίπτωση που ισχύσουν πρόσθετα μέτρα για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Τέλος παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να διευρυνθεί η χρονική διάρκεια εκτέλεσης των συνταγών λόγω του ότι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν στο σπίτι τους.


Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ                        ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ