ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σύμβαση συνεργασίας ΠΦΣ με Deloitte για τα ΦΥΚ

Η διάθεση αφορά 36 σκευάσματα που περιλαμβάνουν 85 κωδικούς.

Στην εταιρεία μελετών Deloitte ανέθεσε ο ΠΦΣ, να μελετήσει την ποιότητα των υπηρεσιών - όσον αφορά στα ΦΥΚ - από τα ιδιωτικά φαρμακεία σε σχέση με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, μας ανέφερε αποκλειστικά ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολος Βαλτάς.
Υπενθυμίζεται ότι σε δώδεκα μήνες θα τεθεί σε εφαρμογή η "επιστημονική αμοιβή", που θα συνοδεύει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Προεκλογικά η ΝΔ είχε δεσμευτεί να "τελειώσει" με τις ουρές της ντροπής και αυτή η σύμβαση είναι η αρχή της υλοποίησης αυτής της δέσμευσης.

Έτσι, θέμα ημερών είναι πλέον η έναρξη διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά Φαρμακεία. Τελικά θα είναι 36 σκευάσματα (85 κωδικοί) και θα αφορούν, όπως ήδη έχει επισημανθεί αποκλειστικά, χάπια είτε ογκολογικά είτε για σκλήρυνση κατά πλάκας. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Απόστολο Βαλτά, η σχετική σύμβαση αναμένεται να εγκριθεί άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ. Από τη στιγμή που ο Οργανισμός την εγκρίνει, οι φαρμακοποιοί που δεν ενδιαφέρονται να αναλάβουν την διάθεση ΦΥΚ θα έχουν στην διάθεσή τους 15 ημέρες για να το δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα. Βέβαια για αυτούς υπάρχει ερωτηματικό αν θα μπορούν να επανατοποθετηθούν θετικά όταν ξεκινήσει - μετά από ένα χρόνο δωρεάν διάθεσης όπως ορίζει η σύμβαση - η επιστημονική αμοιβή για την συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας.

Πηγή: iatronet.gr