ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


ΦΣΘ: Ενημέρωση για το νέο ασφαλιστικό



Θεσσαλονίκη, 18 Φεβρουαρίου 2020


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού βρίσκεται προ των πυλών με σημαντικές αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι εισφορές δεν θα συνδέονται πλέον με το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος. Θα οριστικοποιηθούν και θα θεσπιστούν νέες προκαθορισμένες κατηγορίες για όλους, με ποσά που θα είναι σταθερά κάθε μήνα και δεν θα αυξάνονται κάθε χρόνο ακολουθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Δημιουργείται έτσι, κατά κάποιον τρόπο, ένα πλαίσιο σταθερότητας ως προς το ύψος της εισφοράς, πλαίσιο που δύναται να συμβάλλει στη μείωση μέρους της υπέρογκης μηνιαίας γραφειοκρατίας που ταλανίζει τους φαρμακοποιούς.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, πάντα πρωτοπόρος, αιτείται προς τους αρμόδιους φορείς την επιστροφή σε ένα καθεστώς παρόμοιο με αυτό που ίσχυε πριν τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, όπου οι εισφορές του ΤΣΑΥ κρατούνταν απευθείας από το αιτούμενο του ΙΚΑ.
Αντίστοιχα τώρα οι μηνιαίες εισφορές πρέπει να αφαιρούνται από το αντίστοιχο μηνιαίο αιτούμενο ποσό που μας καταθέτει ο ΕΟΠΥΥ. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η συλλογικότητα, ελαφρύνονται οι συνάδελφοι από τη διαδικασία μηνιαίας πληρωμής των ασφαλίστρων και ταυτόχρονα συνδέεται η συμβατική υποχρέωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις πληρωμές των φαρμακείων, με τις καταβολές των φαρμακοποιών στον ασφαλιστικό φορέα, που θα γίνονται εφεξής αυτόματα.


Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ            ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: fsth