ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση για την Διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Update)

Την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης που αφορά τη διακίνηση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά Φαρμακεία ανακοίνωσε ο ΠΦΣ:

Αθήνα 18/02/2020
Αρ. Πρωτ. 590
Προς τους Προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Σας αποστέλλουμε την «Συλλογική Σύμβαση για την Διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους» που υπεγράφη σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2020 με τον ΕΟΠΥΥ.

Το περιεχόμενο της Σύμβασης είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου της 21ης Σεπτεμβρίου 2019, καθώς και με το περιεχόμενο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με το Υπουργείο Υγείας στις 3 Φεβρουαρίου 2020.

Με την ως άνω Σύμβαση ο κλάδος κάνει ένα αποφασιστικό βήμα τόσο για την εξυπηρέτηση των ασθενών με σοβαρές ασθένειες όσο και για την διεύρυνση της συμμετοχής των φαρμακοποιών στην αγορά Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.

Να τονιστεί ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει ρητά την καθιέρωση επιστημονικής αμοιβής για τους φαρμακοποιούς μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Απόστολος Βαλτάς                                                        Κωνσταντίνος Κούβαρης

Κάντε κλικ εδώ για τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΦΥΚ
Κάντε κλικ εδώ για την ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΑΛΕ/Γ.Π. 8615/18-2-2020
Κάντε κλικ εδώ για το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ



Στην έκδοση Δελτίου Τύπου προέβη αντίστοιχα και το Υπουργείο Υγείας, το οποίο αναφέρει τα παρακάτω: 

"Στο πλαίσιο της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για την εξάλειψη της ταλαιπωρίας των βαρέως πασχόντων ασθενών, υπεγράφη σήμερα η Συλλογική Σύμβαση για τη διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.

Στη σύμβαση, ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ συμφώνησαν για την διακίνηση ΦΥΚ από τον ΕΟΠΥΥ, με τελικό σημείο παράδοσης τα ιδιωτικά φαρμακεία, ενώ προβλέπεται και η διαδικασία παράδοσής τους.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται ογκολογικά φάρμακα και φάρμακα για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.). Συνολικά πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ."

Πηγές: ΠΦΣ, Υπουργείο Υγείας