Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

ΓΕΕθΑ: Τέλος οι χειρόγραφες συνταγές από 10/2/2020 για τους ασφαλισμένους των Ενόπλων Δυνάμεων

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η συνταγογράφηση φαρμάκων για τους ασφαλισμένους των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.  Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα τεθεί σε λειτουργία από τις 10 Φεβρουαρίου.


Διαβάστε την ανακοίνωση του ΓΕΕθΑ:


"Γνωρίζεται ότι από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, τίθεται σε εφαρμογή το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ), το οποίο αφορά στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, αρχικά των εν ενεργεία (ε.ε.) στρατιωτικών των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των υπ’ αυτών ασφαλισμένων μελών τους.

Η εφαρμογή έχει πολλαπλά οφέλη καθόσον:

α. Συμβάλλει στον ορθότερο και ταχύτερο έλεγχο των εντολών φαρμάκων των ασφαλισμένων, διότι θα ελαχιστοποιήσει το χρόνο αποζημίωσης των ε.ε. στελεχών. Σημειώνεται ότι η διαδικασία κοστολόγησης των φαρμακευτικών συνταγών ήταν σχετικά χρονοβόρα.

β. Αποφεύγεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης επαναλαμβανομένων συνταγών φαρμάκων έως και 6 μήνες χωρίς θεώρηση.

γ. Δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα συνταγογράφησης για το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ (σε κάθε Μονάδα που διαθέτει ιατρό).

Περαιτέρω διευκρινίσεις επί του ΣΗΣ θα παρέχονται από τις Μονάδες."

Πηγή: geetha.mil.gr