ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΠΥΥ: Σύσταση ομάδας εργασίας για τα φλέγοντα ζητήματα

Ομάδα εργασίας συστήνει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για να επιτευχθεί η μείωση ή και η εξάλειψη του claw back, η αντιμετώπιση των προβλημάτων στη συνταγογράφηση, αλλά και των προστίμων προς τους γιατρού.

Με απόφαση του Προέδρου του Οργανισμού, Βασίλειου Πλαγιανάκου και με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. επικεφαλής της ομάδας εργασίας τίθενται ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος και η Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , Θ. Καρποδίνη.


Η ομάδα εργασίας θα επανδρωθεί από στελέχη του Υπουργείου Υγείας, του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και της ΗΔΙΚΑ καθώς και μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Αναλυτικά η ομάδα εργασίας απαρτίζεται από εκπροσώπους διάφορων φορέων. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας θα εκπροσωπήσει ο διευθυντής του γραφείου του νέου γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλου, Δήμος Μπαρτσώκας. Επίσης, θα συμμετέχει ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ Θεοφάνης Ρηγάτος, ο Κωσταντίνος Ψυχογιός από τη Διεύθυνση του Οικονομικού, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Αναπτυξιακών Έργων της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Σπυρίδων Γούλας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων της Διεύθυνσης Συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Νικόλαος Κικίλιας.

Επίσης στις εργασίες θα λαμβάνουν μέρος το στέλεχος της ΗΔΙΚΑ , Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης και από τον ΠΙΣ η Α’ αντιπρόεδρος, Άννα Μαστοράκου, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών (ΠΟΣΚΕ), Φώτιος Πατσουράκος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κυριάκος Σουλιώτης.


Πηγή : virus