ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Επιστολή στον ΕΟΠΥΥ για νέα παράταση στην εκτέλεση συνταγών αντιγριπικών εμβολίων






Θεσσαλονίκη, 13 Νοεμβρίου 2019




ΕΠΕΙΓΟΝ


AΡΙΘΜ. Πρωτ. 2165


Προς: Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ


Κοιν: -ΗΔΙΚΑ
          -ΠΦΣ



Θέμα: «Νέα αίτηση παράτασης ισχύος των ηλεκτρονικών συνταγών αντιγριπικών εμβολίων»


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως ίσως γνωρίζετε, παραμένει το σοβαρό πρόβλημα της έγκαιρης προμήθειας των φαρμακείων με αντιγριπικά εμβόλια. Οι ποσότητες που διανεμήθηκαν στις φαρμακαποθήκες από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα εξαντλήθηκαν ταχύτατα με αποτέλεσμα να δημιουργείται και πάλι πρόβλημα στην κάλυψη όλων των ασφαλισμένων που πρέπει να εμβολιαστούν.
Παρά την αρχική παράταση που δόθηκε για την εκτέλεση των ληγμένων συνταγών έως τις 15 Νοεμβρίου 2019, το πρόβλημα εντείνεται εξαιτίας των μη επαρκών αποθεμάτων αντιγριπικών εμβολίων. Αυτό σημαίνει ότι συνταγές με τα αντιγριπικά εμβόλια συνεχίζουν να λήγουν χωρίς να εκτελεστούν και οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται αφού αναγκάζονται να αναζητούν φαρμακεία που μπορεί να έχουν κάποια εμβόλια σε απόθεμα ή να επισκέπτονται εκ νέου τους θεράποντες για να ζητήσουν επανέκδοση της συνταγής τους, όταν τα εμβόλια θα είναι και πάλι διαθέσιμα.
Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι είναι και πάλι απαραίτητη η παρέμβασή σας ώστε να παραταθεί η ισχύς όλων των ηλεκτρονικών συνταγών με αντιγριπικά εμβόλια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Πιο συγκεκριμένα η παράταση ισχύος πρέπει να αφορά:
Συνταγές που ήδη έχουν εκδοθεί σε πρότερο χρόνο
Την κανονική διάρκεια ισχύος της κάθε συνταγής που θα εκδίδεται στο εξής
Παράλληλα ζητούμε την παρέμβασή σας ώστε να απαλειφθεί η υποχρέωση των φαρμακοποιών να αναγράφουν χειρόγραφα στην εκτελεσμένη συνταγή των αντιγριπικών εμβολίων το κειμενάκι «Κατά την εκτέλεσή της είχα παραγγείλει και δεν μου έχει παραδοθεί οποιοδήποτε από τα αντιγριπικά εμβόλια», το οποίο δεν έχει απολύτως κανένα νόημα ή λόγο ύπαρξης.
Ελπίζουμε στην άμεση υιοθέτηση των παραπάνω, διότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους παραμένει εξαιρετικά σημαντικό.


Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ             ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: fsth