ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Eκδήλωση του Συλλόγου για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού





Θεσσαλονίκη 10 Σεπτεμβρίου 2019








AΡΙΘΜ. Πρωτ: 1661


Προς: Φαρμακοποιούς του ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση του Συλλόγου μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού»


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 25 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου, εορτάζεται σε όλον τον κόσμο η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ, με σκοπό την ανάδειξη του φαρμακείου της γειτονιάς ως κέντρου παροχής υπηρεσιών Φαρμακευτικής φροντίδας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της δημόσιας υγείας.
Στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης-καμπάνιας προς το κοινό της Θεσσαλονίκης, στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή, 10:00 π.μ.- 9:00 μ.μ., στο χώρο του Λευκού Πύργου, με στόχο ακριβώς την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τον ουσιαστικό ρόλο του φαρμακοποιού, μέσω προβολής των υπηρεσιών συμβουλής, συμμόρφωσης και φροντίδας που μπορεί να προσφέρει το φαρμακείο.
Στο σημείο διεξαγωγής της εκδήλωσης θα στηθεί τέντα που θα αναπαριστά φαρμακείο, στο εσωτερικό της οποίας θα λειτουργούν 4 Σημεία Παροχής εξειδικευμένων συμβουλών από φαρμακοποιούς προς το κοινό ("advisory corners"), στελεχωμένα από εθελοντές συναδέλφους.

Τα θέματα για τα οποία θα γίνεται ενημέρωση θα είναι τα εξής:
Χρόνια Φλεβική Νόσος
Εκπαίδευση σε υπηρεσία: Υπέρταση και Διαβήτης
Στοματική υγιεινή
Φαρμακευτική Φροντίδα. Συμμόρφωση με την φαρμακευτική αγωγή
Εκτός από τα "advisory corners", θα υπάρχουν και info desks από εταιρείες των οποίων τα προϊόντα διακινούνται από τα φαρμακεία, για διανομή εντύπων και δειγμάτων, ενώ θα διανέμεται ειδικό έντυπο του Συλλόγου μας στο κοινό.
Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί από δυναμική καμπάνια στο ραδιόφωνο και τα social media. Η οργάνωσή της έχει ανατεθεί στην εταιρεία NOUFIO, συνεργάτη του Συλλόγου μας για το PHARMA POINT και το ΠΣΕΦ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας προτρέπουμε να αγκαλιάσετε και να στηρίξετε την εκδήλωσή μας, καθώς στοχεύει ευθέως στην αναβάθμισή του επαγγέλματός μας και της θετικής εικόνας του. Έτσι, σας καλούμε:
Να συμμετάσχετε ως εθελοντής/εθελόντρια, για τη στελέχωση των ADVISORY CORNERS. Θα χρειαστούμε τουλάχιστον 24 συναδέλφους, για τετράωρες βάρδιες (10:00-14:00, 14:00-18:00 και 18:00-21:00), οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα λάβουν σχετικό ενημερωτικό υλικό ανάλογα με το ADVISORY CORNER που θα επιλέξουν. Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου τηλεφωνώντας στον Σύλλογο στο 2310471682.
Να προβάλλετε την εκδήλωση προς τους πελάτες σας, αναρτώντας στη βιτρίνα του φαρμακείου σχετική αφίσα.
Και φυσικά, να δώσετε το «παρών», με την παρουσία σας στο χώρο της εκδήλωσης.

Συνάδελφοι,
Ο Σύλλογός μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κλάδου για την ανάδειξη του ρόλου του φαρμακοποιού στη δημόσια υγεία και την κοινωνία, πρωτοπορεί και πάλι, διοργανώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την «Ημέρα Φαρμακοποιού». Περιμένουμε τη στήριξη και τη συμμετοχή σας.


Για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ                     ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ



Πηγή: fsth