ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Έκτακτη σύσκεψη για να εκτιμηθεί η κατάσταση σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας, όπως γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter o αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με τον υπουργό, αναμένονται ανακοινώσεις αργότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι τις 05/09/2019 (11.00 π.μ.), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 158 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων 97 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή /και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 61 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) / δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.


Το ίδιο διάστημα έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων τα 81 έτη).

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι μέχρι τις 05/09/2019, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μ.Ε.Θεσσαλονίκης.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε χώρες γειτονικές αυτής, κατά την περίοδο 2019, έως τις 29/08/2019, κρούσματα λοίμωξης από τον ιό ΔΝ έχουν καταγραφεί -εκτός από τη χώρα μας- και σε: Ουγγαρία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία και Τουρκία (πηγή: ECDC,Weeklyupdates: 2019 WestNilevirustransmissionseason).


Πηγή : healthview