ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ποιος θα είναι ο επόμενος Υπουργός Υγείας

Το «σταυρόλεξο» του νέου Υπουργικού Συμβουλίου αποδεικνύεται και πάλι περίπλοκο, με τις καραμπόλες να ωθούν τον νέο Πρωθυπουργό στο ανακάτεμα της τράπουλας των προσώπων, ώστε να επιλέξει τον νέο Υπουργό Υγείας.
Ο μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος Κώστας Τσιάρας αν και φαίρεται να ήταν η αρχική σκέψη του Κ. Μητσοτάκη μάλλον δεν θα αναλάβει το τιμόνι της Αριστοτέλους. Αντιθέτως, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν ένα πιο προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να τοποθετείται στη θέση του Υπουργού Υγείας. Ο λόγος για το Βασίλη Κικίλια, επίσης γιατρό στο επάγγελμα, και συγκεκριμένα χειρουργός ορθοπεδικός.
Γεννημένος το 1974, πρώην επαγγελματίας αθλητής του μπάσκετ, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, ενώ έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από την ΕΣΔΥ, στη Διοίκηση και Οργάνωση Μονάδων Υγείας. Το 2011 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέχρι πρότινος τομεάρχης Άμυνας, ο κ. Κικίλιας έχει διατελέσει Υπουργός Δημόσιας Τάξης και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Παντρεύτηκε πρόσφατα τη Τζένη Μπαλατσινού.
Εν τω μεταξύ, για τη θέση του Υπουργού Υγείας ακούστηκε και ένας παλιός γνώριμος ο Μάκης Βορίδης. Ο πρώην Υπουργός Υγείας, όμως, φαίνεται πως κατευθύνεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Πηγή: virus