ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ο Βασίλης Κικίλιας ο νέος υπουργός Υγείας – Νέος υφυπουργός Υγείας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Σύμφωνα με όσα είχαν εγκαίρως αποκαλυφθεί, τον χειρουργό ορθοπαιδικό και βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια στη θέση του νέου υπουργού Υγείας ανακοίνωσε μόλις, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατακρημνίζοντας όλα τα σχετικά προγνωστικά.

Επίσης, στη θέση του νέου υφυπουργού Υγείας ανακοινώθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.


Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε επισήμως λίγο μετά τις 7 μ.μ. της Δευτέρας 8 Ιουλίου.

Ποιος είναι ο Βασίλης Κικίλιας

Επάγγελμα: ΙΑΤΡΟΣ
Διεύθυνση: Αθήνα, Θεμιστοκλέους 1 & Πανεπιστημίου, Τηλ.: 210-3390292
Ιστοσελίδα: www.kikiliasvasilis.blogspot.com

Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη ΝΔ στις εκλογές του 2012 , του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015. Διετέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Α. Σαμαρά (2014).

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο, Ν. Σμύρνης (1992). Ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας στον Πανιώνιο, στην ΑΕΚ και στις Εθνικές Ομάδες, κατέκτησε πολλές διακρίσεις (1990-2004). Το 2002 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και το 2008 απέκτησε master από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Μονάδων Υγείας. Το 2011 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του χειρουργού ορθοπεδικού στο ΓΝΑ Αθηνών (2006-2012). Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας (2006) και από το 2007-2011 διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, με πολλές δραστηριότητες και αθλητικά events.

Το 2010 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, με το συνδυασμό «Αττική Νέα Προοπτική» που στήριξε η Ν.Δ. και συγκέντρωσε το 47,5% των ψήφων. Ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής. Το 2011 ορίστηκε Αν. Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και από το 2007 έως σήμερα εκλέγεται μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ως αναπληρωτής Προγράμματος της Ν.Δ. ασχολήθηκε συστηματικά με το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Το 2012 εξέδωσε βιβλίο (εκδ. Καστανιώτη) με τίτλο «ΑΟΖ: Από τη Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση».

Μιλά και γράφει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

Ποιος είναι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει σπουδάσει Πολιτική και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (MSc / University of Birmingham), διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA) και Μαθηματικά (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων). Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας (Πανεπιστήμιο Αθηνών), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και ως υπεύθυνος ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του ΙΟΒΕ από το 1999 έως το 2004.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) από το 2004 έως το 2008 και πρόεδρος του ΕΟΦ από το 2008 έως το 2009. Τον Οκτώβριο του 2012, διορίστηκε διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, ενώ διετέλεσε επίσης γενικός γραμματέας Υγείας, κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.


Πηγή : healthview