ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΠΥΥ: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις τιμές στις ταινίες σακχάρου, στις εξετάσεις για τον HIV και για τα ραδιοφάρμακα

Έπρεπε να προκληθεί σάλος με την μονοπωλιακή αγορά των ραδιοφαρμάκων τα οποία αγοράζονται στη χώρα μας κατά 200% ακριβότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, για να ξεκινήσει ο ΕΟΠΥΥ τις διαπραγματεύσεις με την παρασκευάστρια εταιρεία.

Ειδικότερα ο ΕΟΠΥΥ ξεκινά διαπραγματεύσεις για μία σειρά ειδών που διαθέτει όπως είναι οι ταινίες σακχάρου, τα ραδιοφάρμακα αλλά μεταξύ άλλων και οι εξετάσεις για τον ιό HIV.
Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για να συμμετάσχουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.


Tα …χρυσά ραδιοφάρμακα

Ειδικότερα μέχρι τις 21 Ιανουαρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαπραγμάτευση για τα ραδιοφάρμακα.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ενώ στην Ελλάδα διατίθενται έναντι 750 ευρώ ανά δόση, το ίδιο φάρμακο στη Γερμανία πωλείται προς 200 – 250 ευρώ. Γεγονός φυσικά που επιβαρύνει το ήδη προβληματικό δημόσιο σύστημα υγείας.

Να σημειωθεί ότι στην κατηγορία Διαγνωστικό Ραδιοφάρμακο, με βάση την τελευταία απόφαση του Αν. Υπουργού, κ. Πολάκη, το όριο δαπάνης για την εν λόγω κατηγορία ανέρχεται στα 5.000.000€. Το 2017, το όριο στην εν λόγω κατηγορία ήταν 6.900.000€.

Αντίστοιχα για τις ταινίες μέτρησης σακχάρου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στη διαπραγμάτευση μέχρι 31.1.2019.


Για τις εξετάσεις για τον ιό HIV οι ενδιαφερόμενοι που είναι κυρίως διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια και ιδιωτικές κλινικές, η ημερομηνία λήγει στις 25.1.2019.


Πηγή : healthreport